Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: ali[email protected]

  Annons

  Vintrig grönkålssallad

  29 december 2016

  Ni har väl inte tröttnat på grönkål? Frågar du oss så är svaret enkelt- NEJ! Är svaret detsamma för er så måste ni testa den här proteinrika vintriga grönkålssalladen.

  vintrig grönkålssallad

  Faktum är att jag sen i somras frossat i grönkål sen jag testade att odla min egen i trädgården. Måste säga att det blev lite av ett ”halleluja moment” när grönkålen fullkomligt exploderade i odlingslådorna. Vad jag missade var dock att täcka över kålen med nät…ett riktigt nybörjarfel kan man kalla det. För där stod mina meterhöga grönkålsplantor och var i slutet av sommaren fulla av kållarver. Så tyvärr är det den köpta varianten jag bär hem vecka efter vecka.

  Annons

  Tänkte bjuda på en enkel sallad som faktiskt blev en riktig favorit. Supergott att blanda i tonfisk eller varmrökt lax om man inte vill hålla den helt vego.

  Ingredienser:

  Grönkål (wookad)
  Kikärtor
  Quinoa
  Valnötter
  Äpple
  Plommontomater
  Morötter

  Gör såhär:

  Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen (ca 10 min). Woka grönkålen i lite kokosfett i stekpannan. Om du vill går det fint att även lägga ner kikärtorna och morötterna. Dela alla ingredienserna och vänd sen ihop allt i en stor skål eller som jag gjort på ett gigantiskt fat. Ringla över lite balsamvinäger och njut!

  Kram Sara!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar