Annons
Annons

Vinkelpasset


Nu är det dags att utmana magen igen! Det här passet bygger på att du i alla övningar ska göra den specifika övningen i olika vinklar. Du börjar alltid med att utföra varje övning i mitten för att sen upprepa åt höger och vänster. Gör 5 repetitioner åt varje håll så att det blir totalt 15 stycken av varje övning. Du gör varje övning i 3 set med ca 1 minuts vila mellan setten.

Bäckenlyft

Ligg på rygg med armarna snett ut åt sidan. Lyft upp benen och ha en liten böj i knäna. Lyft bäckenet rätt upp mot himlen utan att svinga med benen och sänk långsamt tillbaka. Gör samma sak med benen lite lutade åt sidan.

Cykel

Ligg på rygg med benen upp i luften. Tippa bäckenet bakåt, och aktivera den nedre och djupaste delen av magmuskulaturen genom att dra naveln mot ryggen. Gör samtidigt cyklande rörelser med benen utan att de vidrör vid marken. Försök sen att göra detsamma åt både höger och vänster.

Planka med enbenslyft

Stå med stöd av armbågarna och tårna i marken. Se till så att ryggen hålls rak under hela övningen. För det ena benet uppåt, byt och upprepa med det andra. Gör sen samma sak ut till sidan och in igen åt bägge hållen.

Sit ups

Ligg på rygg med armarna bakom huvudet och med böjda knän. Lyft huvudet och överkroppen tills endast korsryggen har kontakt med underlaget. När du gör åt sidan så vrider du dig i riktning mot den motsatta knäet. Upprepa åt motsatt sida. Se till att göra övningen med en jämn rörelse.

Annons

Lycka till och testa gärna att göra samma upplägg med andra övningar.
Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar