Annons
Annons

Vill du ge dina barn en aktiv och hälsosam livsstil?


Att ge sina barn en hälsosam uppväxt är garanterat något alla föräldrar önskar. Men hur många förstår vad en hälsosam livsstil faktiskt betyder? Vi skjutsar, curlar och skämmer bort våra barn mer än någonsin. Utbudet av skärmar växer för varje år och var och varannan 8-åring går nu med en mobil i handen. Känner du igen dig själv med att tjata på barnen att gå ut och leka medan du själv sitter framför datorn, tv:n eller ”jobbar”? Vad kan vi som föräldrar och vuxna då göra för att försöka engagera och aktivera våra barn för att minska riskerna för både övervikt, depression och sjukdomar kopplade till saknaden av fysisk aktivitet? Svaret är inte enbart svart eller vitt men jag är helt övertygad om att det krävs engagemang av DIG som förälder. Barn gör som vi vuxna gör, inte som vi säger. Glädje och rörelse smittar, visar du ditt barn att det är kul att röra på sig så ökar du definitivt chanserna att även ditt barn gillar det.

Annons

Vi har satt ihop en lista på 7 konkreta tips och råd som vi själva vet fungerar. Kanske har även du tips som du vill dela med dig av?

  1. Ta med barnen när du själv tränar. Ska du ut och springa så låt barnen cykla bredvid. Är de för små så funkar det utmärkt att springa med en vagn. Själv tar jag min dotter i sin rullstol och vi springer även lopp ihop- helt fantastisk att dela upplevelsen med henne. Ett annat knep är att ta med barnen på uppvärmningsrundan på ca 10 minuter. Då låter du dem styra farten och du kan senare öka tempot när du ”lämnat” av barnen hemma.
  2. Kombinera nöje med motion. Det bästa jag och barnen vet är att packa en picknickkorg och ge oss ut på en utflykt i skogen. Perfekt sätt att smyga in motionen och samtidigt umgås.
  3. Är ditt barn väldigt spelintresserad så fungerar det klockrent att använda sig av Pokémon-Go för att ta långpromenader på helgen eller efter jobbet. Tror aldrig vi gått så mycket under vår senaste semester som när sonen fick ta sig mellan olika Pokémon-stop på långpromenaden.
  4. Hitta en sport som ni alla kan utöva. Har du själv ett brinnande intresse för något så ökar chanserna att barnen likaså hakar på och blir mer aktiva.
  5. Träna ute. När jag gör mina styrkepass i trädgården eller springer intervaller i parken i området får jag oftast med mig barn som sällskap. Med lite fantasi går det lätt att justera övningar och göra olika moment anpassade för olika åldrar.
  6. Sätt upp ett gemensamt mål, kanske en stegutmaning där alla i familjen ska samla ihop ett visst antal steg och sen få en belöning.
  7. Engagera dina barn och hjälp åt med sysslor i hemmet/trädgården. Är det större så kanske de kan samla ihop en slant genom att klippa gräset, rensa ogräs, sopa uppfarten, gå och handla, rasta hunden etc…

Åter igen, visa dina barn att det är kul att röra på sig. Närvaro, engagemang och glädje är garanterat ett vinnande koncept.

Kram Sara

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Just nu får du 300 kronors rabatt med rabattkoden ”sockerfri2018”

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar