Annons
Annons

-Varför går jag inte ner i vikt trots att jag tränar?


Det kommer varje vecka in frågor till oss vilket vi tycker är väldigt roligt. Både allmänna om kost och träning men även frågor om Hälsoboostens onlinetjänst.  De fem vanligast frågorna som vi får är följande:

1: Varför går jag inte ner i vikt trots att jag tränar?

Viktigt här att tänka på att det inte är enbart träningen som har betydelse för ens viktnedgång. Skulle till och med kunna säga att den har ganska liten betydelse för viktnedgången, i alla fall om man jämför med kosten. Det är svårt att träna så mycket att man hamnar på ett stort kaloriunderskott. Börja därför att se över din kost. Är det kanske så att du äter mer än vad du tror? För att gå ner i vikt måste man ligga på ett kaloriunderskott, det vill säga äta mindre kalorier än det du förbrukar. Det har också visat sig att många tror att de förbrukar bra mycket mer energi och kalorier på ett träningspass än vad man egentligen gör. Denna tro gör att man äter mer när man har tränat än när man inte tränat och då tappar man vinsten av kaloriunderskottet man skapat sig av träningen.

Annons

Nästa anledning är att man inte tränar tillräckligt hårt, lyfter tillräckligt tunga vikter, springer tillräckligt långt eller snabbt.

Så se till att ha koll på din mat och se till att träna tillräckligt hårt, så kommer resultaten komma.

2: Varför går jag inte ner i vikt trots att jag inte äter något godis eller kakor längre.

Om anledningen till ens övervikt beror på att man äter för mycket godis och kakor då kommer man man gå ner i vikt om man tar bort det. Men om ens övervikt beror på att man äter för stora portioner, ja då kommer det inte göra så jättestor skillnad att sluta äta godis. Kanske äter du för många mackor på kvällen, ja då är det det som man måste ta bort för att gå ner i vikt. Ta reda på orsaken till din övervikt och börja där.

En annan sak det kan bero på är att man bytt ut godis och kakor till mer hälsosamma varianter som nötter, chiapudding och rawfoodbollar. Det som många missar är att hälsosamt inte är lika med kalorisnålt. Klart att en rawfoodboll är bättre ur ett näringsperspektiv, den är fullproppad med näring och bra byggstenar, men innehåller nästan lika mycket kalorier som en Delicatoboll. Bara för att något är nyttigt så betyder inte det att den inte innehåller kalorier.

3: Effektivaste sättet att tighta till kroppen?

Om man vill forma sin kropp, tighta till den är det effektivaste sättet att styrketräna. Genom styrketräningen ökar man upp sin muskelmassa, ett kilo muskler tar mindre plats än 1 kilo fett vilket gör att när man förvandlar fett till muskler och då blir man tightare.

4: Hur får man tid till träning?

Hur ska man då få ihop heltidsjobb, familj, hushållet, tvätta, städa, handla, barnens aktiviteter och läxor med träning varje vecka?

Finns såklart ingen universal lösning som funkar för alla men det som måste till  är att man prioriterar upp träningen så att det blir något viktigt. Sen när man väl bestämt sig för att träningen är viktig så se gärna till att boka in träningen i kalendern, svider lite när man sen måste stryka inbokningen för att man inte tränat ;-). Viktigt också att man inte bara tränar om man får tid över när alla andra sysslor, aktiviteter är genomförda. Att man bara tränar om man hinner utan att man planerar in träningen i förväg.

Tänkte ge lite tips som funkat för mig för att få loss träningstid:

  • Ställa klockan 1h tidigare på morgonen och kör morgonträning hemma
  • Träna på lunchen
  • Om man har barn och är två vuxna, kanske  man kan lägga varannan kväll och träna varannan.
  • Träna samtidigt som barnen utför sina aktiviteter, kanske finns ett gym i samma lokal, eller att man kan köra sitt pass jämte fotbollsplanen.
  • Träna hemma när barnen ser på Bolibompa
  • Träna istället för att se på TV.
  • Hitta dina tidsbovar. Vad lägger du onödig tid på? Är det TV, sociala medier. Kan du byta ut dessa mot träning?

5: Hur fungerar Hälsoboostens online-kurs?

Det är en webbaserad tjänst som innehåller kostplanering och träningsprogram för både hemmet eller gymmet. Absolut inga krångliga dieter och svåra övningar utan effektiva program som garanterar resultat och passar alla som vill bli starkare och må bättre. Följer du vårt tremånaders program får du fantastiska hälsovinster i form av viktnedgång (för den som behöver gå ner i vikt) mer muskler, tightare kropp och mer energi. Tjänsten innehåller även handfasta tips som funkar i vardagspusslet, det blir en mix av inspiration, recept och fakta. En kurs som gör att du kan leva ett långsiktigt hälsosamt liv. Välkommen in och kika på www.halsoboosten.se

OBS! Använder du rabattkoden BOOSTYOURSELF så får du just nu 12 månader för 695 :- (58:- per mån.)

Kram Sara och Louise

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar