Annons
Annons

Varför denna proteinhets…?


… är något som jag tycker man bör ifrågasätta. För gemene man är det inget större problem att tillgodose sitt proteinbehov genom vanligt kost. Det skrivs PROTEIN på var och varannan vara, allt för att öka försäljningen. Hälsotrenden är stark just nu och de “hälsosamma” produkterna blir fler och fler i hyllorna .

Denna hets utnyttjar ju såklart producenterna av livsmedel.
Det senaste som i mitt tycke är vansinnigt, är produkter så som proteinkeso och proteinhavregryn, där protein skrivs framför så de kan ta 10:- extra betalt för redan bra produkter.

Annons

Sen att allt som det skrivs protein på numera anses som något nyttigt och hälsosamt gör mig galen. Jo det är såklart upp till varje individ att ha koll men det är att sätta höga krav på konsumenten.
Att man falskt hälsofierar godis och skräp genom att trycka i lite extra protein, så som proteinsnickers, proteinglassar, proteingodis- tycker jag är att lura konsumenten. Dessa innehåller ofta väldigt stora mängder socker och olika tillsatser och blir ju inte en bättre produkt bara för att man ökar upp mängden protein.

Det som jag vill att man tänker på är om de extra proteinerna man få i sig är värda allt socker.  Är ditt mål att gå ner i vikt är det ofta en rätt så dålig idé.

Kram Louise

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

 

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar