Annons
Annons

Varför alla dieter kortsiktigt ger samma resultat


När man vaknar på morgonen och märker att man sovit lite bättre, man känner sig piggare, starkare och gladare än vanligt, den känslan är härlig. Att maten man äter sen gör att byxorna sitter lite mer bekvämt är en stor bonus. Allt detta är vardag för mina kunder och när de börjar få synliga resultat får de väldigt ofta frågan vad de går på för diet. Det väcks en frustration och nästan en liten irritation hos folk när de då svarar att de inte går på någon diet alls. Att de äter allt men inte jämt, att de inte har några förbud. När de sen lägger till att de äter mer mat än innan och aldrig går hungriga men ändå tappar vikt så möts de av en viss misstänksamhet.
Vi människor gillar att kategorisera, att kunna stoppa in folk i olika fack. Detta blir väldigt tydligt när det kommer till dieter. Vi vill gärna göra det enkelt för oss och ha LCHFare i ett fack och 5:2are i ett annat. Att då vara en person som äter allt, både kolhydrater, socker och fett men ändå går ner i vikt, det stör folks ordning och de blir lite oroliga när de inte kan kategorisera in dig i ett fack.

Annons

Men måste man verkligen dela upp dieterna på detta viset i olika kategorier? För det är ju faktiskt så att kortsiktigt så ger de alla samma resultat.

Men hur kan det då komma sig att de gör det?

Jag skulle säga att det beror på några enkla saker som alla dieter förespråkar, fyra förhållningssätt som alla är helt överens om.

1: Alla dieter gör dig medveten om vad du faktiskt stoppar i munnen. Oavsett om ditt syfte är att helt undvika vitt socker eller bara äta paleokost så kommer det ge dig kunskap om vad saker och ting egentligen innehåller och öka upp din medvetenhet kring kost.
2: Alla dieter fokuserar på mer eller mindre rena råvaror och oprocessad mat. Finns ingen diet som rekommenderar dig att öka intaget av skräpmat, socker eller läsk. Utan alla dieter är överens om att fokusera på näringstäta livsmedel, rena råvaror och undvika hårt processad mat.
3: Alla dieter förespråkar mer grönsaker. Äter man mer grönsaker så kommer det leda till att man kan äta större volym mat men ändå en mindre mängd kalorier. Grönsakerna ger en mättnadskänsla och får oss att känna oss nöjda och gör att man inte överäter.
4: Alla dieter promotar en ökad fysisk aktivitet. Mer fysisk aktivitet, både träning och vardagsmotion kommer öka kaloriförbrukningen per dag.
Man måste inte passa in i ett av facken och leva med massa regler och förbud. Om man ser till att göra aktiva val och blir medveten av vad man väljer att äta, undvika tomma näringsfattiga kalorier och istället öka upp mängden grönt och sin fysiska aktivitet så kommer man gå ner i vikt. Sen om du anser att du har lättare att uppnå detta genom att undvika kolhydrater eller fett har en väldigt liten betydelse.

Viktigast är att hitta ett sätt som fungerar för just dig och som är hållbart över tid.

Kram Louise

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Så här gjorde vi!

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar