Annons
Annons

Våga vägra julstressen


Jag träffar dagligen kunder som är helt sönderstressade inför jul. En ökad stressnivå gör att kortisolnivåer ökar vilket på lång sikt bryter ner kroppen. Stress kan även leda till sämre sömn som i sin tur ger ökade hungerkänslor vilket allt för ofta leder till sämre matval. När man bokat in för mycket aktiviteter, vilket verkar vara fallet för väldigt många i december, prioriteras även träningen bort. Summan blir att man sover för lite, stressar för mycket, äter dåligt och missar sin träning. Min fråga är om det verkligen är värt det? 

Annons

För vem gör man allt, för vem stressar man? Är det värt att tappa allt man byggt upp under året för att få ihop alla måsten i december? Eller är det egentligen så att man har ett val? Att man faktiskt kan våga vägra julstress? Det är jag helt övertygad om.

Valet är som vanligt helt ditt eget.

Man kan absolut tacka nej till en del glöggkvällar och julbord, man måste inte gå på allt. Välj de tillställningar du tror är roligast. Julstök, julbak, julstäd, julpyssel med mera, samma sak där. Välj det som är roligast, finns ju faktiskt inga måsten. Skala ner, skala bort.

Gör bara det du själv vill, inte vad andra förväntat sig. Stanna upp en kort sekund och fundera på för vems skull du stressar och framförallt om det är värt det. Vill du ha det så här? Om svaret är nej, gör något åt det!

Gör annorlunda i år!

Vägra julstress! Julen och december är min absoluta favoritmånad och högtid. Att få ha det som jag hade det som barn, med en helt kravlös förväntan helt utan måsten inför jul är mitt mål i år. Du bestämmer själv hur du vill ha det! Kanske att du i år bara ska lägga upp fötterna och ta julen med ro? För vet du vad, det blir jul ändå 🙂

Kramar
Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar