Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Trippel i nyttiga mackor

  22 januari 2017

  nyttiga mackor

  Vi tänkte ge det omdiskuterade brödet och mackorna på frukostbordet en liten revansch genom att bjuda på trippel i nyttiga mackor. Som med det mesta här i livet så är inte allt svart eller vitt. De flesta bröd är dessvärre mindre bra alternativ när det kommer till näringsinnehåll. MEN, det finns riktigt bra varianter som går att köpa i välsorterade matbutiker. En riktlinje som är bra att förhålla sig till är att brödets innehållsförteckning ska innehålla max 5 g sockerarter per 100 g.  Välj gärna ett bröd som är bakat på surdeg och fullkorn samt är osötat. Trots att det finns många hälsosamma bröd med både extra protein och vitaminer tillsatta så bör man inte äta bröd för ofta om målet är att gå ner i vikt. Bröd är energirikt trots att det är bakat på surdeg. Personligen väljer jag bröd en till två gånger i veckan, ofta till helgfrukosten.

  Såhär gjorde vi våra nyttiga mackor:

  1. Bröd+ hommus + groddar
  2. Bröd+ naturell keso+ äpple + granatäpple
  3. Bröd+ Avokado+ sesamfrön+ havssalt

  Tips!

  Vill du göra din macka extra hälsosamma så skippa smöret och satsa på ett mättande proteinrikt pålägg. Ett bra val är ägg, makrill i tomatsås, 10 % ost och tonfisk. Toppa gärna dina mackor med något grönt. Smaklig måltid!

  Annons

  Kram Sara och Louise

  knapp4

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar