Annons
Annons

Tre olika foam roller övningar


Man kan säga att foam rolling är en typ av själv-massage som stretchar muskler och senor, som är skönt för muskelspänningar. En foam roller fungerar som så att man rullar en utvald muskel eller ”trigger punkt” på kroppen och på så sätt masserar och lägger tryck på muskulaturen. Effekten av foam rollern är inte helt kartlagd men att det gör gott för kroppen tycker jag inte det är någon tvekan om och det är ett bra komplement till vanlig massage- och bra mycket billigare 😉

Annons

Nedan finner du tips på 3 st foam roller övningar. En del av dem kan göra lite ont i början om du är mycket stel, men härda ut. Ju mer du rullar ju bättre blir det.

1. Bröstrygg

Ligg på rygg med foam rollern placerad i mittersta delen av ryggen. Knäna hålls böjda i 90 grader och benen används till att göra rörelsen så att rullen går upp och ned längs ryggkotorna. Du kan också böja och sträcka lite i övre delen av rygg för bättre rörelse. Ömma punkter jobbas det lite extra med.

2. Vader

Starta nere vid hälen och rulla upp mot knävecket. Rulla i ett jämnt tempo. När du finner ömma punkter kan du hålla trycket och göra cirkelrörelser med foten, samt böja och sträcka ankelleden.

 

3. Utsidan lår

Ligg på sidan så att foam rollern är placerad på utsidan av låret precis vid höften. Sätt den översta foten upp framför den understa och använd den till att stabilisera kroppen medan du lutar dig på raka armar eller armbågen. Rulla upp och ned längs hela låret.

Kram Sara och Louise

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar