Annons
Annons

Toppa formen och höj pulsen med backintervaller


Ni vet den där hatkärleken man kan ha till träning som är fruktansvärt jobbig men som känns så förbannat bra efteråt. Det är precis det vi vill åt med det här passet som både höjer pulsen, bygger explosiva muskler, förbättrar konditionen och gör att du får en lång förbränning även i vila. Låter det inte hur bra som helst? Jag älskar dessa passen och de är likaså perfekta att stoppa in i kalendern om du har lite mindre tid för träning.

Annons

Att springa i backa är jobbigt för framförallt dina benmuskler. Det krävs explosiva rörelse och mycket muskelaktivitet i frånskjutet. Därför är det viktigt att du är ordentligt uppvärmd och har har kört igenom en dynamisk rörlighetsträning innan du sätter fart uppför. Jag brukar ha som regel att jogga i 2 km innan samt gå igenom och mjuka upp hela kroppen innan passet.

Här kommer ett förslag på ett grymt bra och effektivt backintervallpass att testa nästa gång.

Backintervall 10×30 sekunder

  • 2 km uppvärmning i långsamt ”prattempo”
  • 5 minuter rörlighet/dynamisk stretch
  • 10 x 30 sekunder i en brant backe. Välj en backe som du kan springa med god teknik i och inte så brant så du får ”klättra” uppåt med taskig hållning.
  • 2 km nedvarvning, långsam jogg i samma lugna prattempo.
  • Stretch

Lycka till!

Kram Sara

Sofia fick hjälp av Hälsoboosten: Äntligen håller jag vikten!

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Så här gjorde vi!

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Just nu får du en månads medlemskap på köpet – och blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka!

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar