Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Supernyttig Ris à la Malta

  24 november 2016

  DSF5160-1080x675

  Både Ris à la Malta och den klassiska risifruttin är två kaloribomber som går att göra själv helt utan fet grädde eller socker. Det här receptet passar perfekt att dela upp och ha till två mellanmål eller äta hela portionen till frukost. Koka gärna en större sats råris så kan man göra många mellanmål på en gång eller göra dag för dag.

  Recept:

  (2 mellanmål eller 1 frukost)

  Annons

  1 dl kokt råris
  1,5 dl naturell kvarg
  1,5 dl keso
  2 krm vaniljpulver
  1 apelsin
  7 valnötter

  Gör så här:

  Koka råriset enligt förpackningen, normalt tar det ca 40-45 minuter. När riset har svalnat, blanda med kvarg, keso och vaniljpulver. Servera i små skålar eller gör direkt i matburkar som passar perfekt att ta med till skola, jobb eller på utflykten. Toppa med apelsin och strö över några valnötter.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar