Annons
Annons

Sockerfri kardemummakaka ”falsk sockerkaka”


Nybakad sockerkaka, finns det något godare? Doften väcker så otroligt underbara barndomsminnen hos mig. Det får mig att minnas mina barndomssomrar hos min farmor och farfar. Farmor bjöd alltid på fika till kvällskaffet. Till småkakorna skulle det alltid även finnas med en mjuk kaka och då var det rätt ofta just sockerkaka

Annons

Jag har därför experimenterat fram en nyttigare sockerkaka, eller man får ju nästan kalla det falsk sockerkaka då den ju inte innehåller något vitt socker. Den blev riktigt bra och ljuvligt god att äta ljummen.

Recept:

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl osötat äpplemos 
  • ½ dl rismjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma

Gör så här:

Vispa äggen poröst, rör ner alla de torra ingredienserna. Blanda ner äpplemoset. Smörj en liten brödform (ca 8×18 cm) eller 3 små runda (ca 11cm) med kokosfett och kokosflingor.
Grädda i mitten av ugnen i 175C i ca 20 minuter.

Ät och njut och om du är som mig, minns dina barndoms somrar.

Kram Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar