Annons
Annons

Småätande ger snabbt extra kalorier


Tänk på att småätande snabbt blir extra kalorier. Några extra nötter, oliver, någon bit choklad eller några bitar godis, en extra smörgås- det blir snabbt 100-200 kcal. 100-200 extra kalorier per dag blir 700 – 1400 kcal på en vecka som blir 2800 – 5600 kcal på en månad osv… Försök hålla dig till dina måltider och skippa småätandet om du vill bibehålla eller gå ner i vikt.

  • 100 g mörk choklad innehåller 500 kcal. Rutan nedan motsvara 50 kcal/styck.
  • Den minsta ”färdiga ” godispåsen man kan köpa brukar ju vara 100 g och går ganska snabbt att stoppa i sig. Detta motsvara ca 350 kcal.
  • 100 g potatischips innehåller 520 kcal- väg gärna upp 100 g chips så kommer du se att det inte är speciellt mycket, bara några nävar ;-).
  • 100 g poppade popcorn innehåller 390 kcal

Tänk på att det är det totala antalet kalorier som räknas. Att äta väldigt strikt på vardagarna och sen släppa på alla spärrar på helgerna är inget hälsosamt sätt att leva på. Det gäller att hitta en livsstil som är hållbar och som går att bibehålla både till vardag och fest. Ska man äta kalorier som inte ger någon näring så se till så att det är värt det, se till att det är 100% njutning annars kan det vara. Är det inte njutning för kroppen så se till att det är njutning för själen!

Annons

Önskar dig en riktigt fin vecka!

Hälsningar Louise

Just nu 1 extra gratis månad vid köp av Hälsoboostens kost och träningstjänst.

Läs mer här!

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar