Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Släng ut vågen!

  1 februari 2017

  Släng ut vågen

  Inget av detta spelar någon som helst roll när jag ställs på en våg. Att jag såklart vet att man genom styrketräning kan väga ganska mycket och ändå ha mindre midjemått, höftmått mm så påverkas jag fortfarande av en siffra på en våg. Att jag numera har ett bra och hälsosamt förhållande till mat som gör att jag kan njuta av maten och  mår bättre än jag någonsin tidigare gjort i mitt liv.

  Annons

  Inget av detta spela någon som helst roll när jag får en siffra på vågen.

  Detta är en av anledningarna till att jag aldrig väger mig! Om man tidigare i sitt liv haft ett osunt förhållande till vågen så är det något som är svårt att bli av med.

  För mig är det över tio år sedan jag började känna mig helt frisk ifrån min ätstörning och så länge jag inte utsätter mig för min ärkefiende vågen så skulle jag säga att min hjärna och kropp idag är vänner. Jag är tacksam varje dag för att ha en fungerande kropp som är frisk och stark som ger mig möjligheter att träna, leka med mina barn och ha ett jobb som jag älskar.

  Har man som jag haft ett dåligt förhållande till vågen tidigare i livet så skulle jag rekommendera att man för alltid gör sig av med vågen. Lär dig att lyssna på kroppen istället. Hur känner du dig? Stark? Pigg? Kläderna sitter skönt? Du sover bra? Magen mår bra? Vad har då en siffran på en våg för betydelse? Släng ut den om ni inte har ett bra förhållande!

  I Hälsoboostens upplägg (www.halsoboosten.se) använder vi vågen som ett av alla redskap för att mäta resultaten, fokus är inte vågen. Vi mäter midja och höft, styrkeutvecklingen och konditionen. Vågen är ett bra redskap om man har ett bra förhållande till den, annars är tipset att slänga ut den. Finns många andra redskap att ta till för att fånga en viktminskning, tex bilder. Många gånger säger bilderna och måttbandet mycket mer än vågen om hur utvecklingen framskrider.

  Kram Louise

  knapp4

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar