Annons
Annons

Ska man äta frukost innan man tränar eller efter?


En av de vanligaste frågorna vi får från medlemmar, kunder och läsare när det gäller morgonträning är: ”Ska man äta frukost innan man tränar eller efter?”

Här skulle vi vilja säga att det finns egentligen inget som är rätt eller fel. Allt handlar om vad ditt syfte är med din träning, vilken nivå du tränar på och vad som passar just dig. För de allra flesta vanliga ”motionärerna” så ska man helt klart fokusera på att orka träna. Har man begränsat med tid så skulle jag vilja påstå att det är viktigt att kunna ge 100% på de passen man lyckas få till under veckan så att investerad tid på träning ger maximal utdelning. Att då hoppa över frukosten för att spara in på kalorierna och sen bara orka med en lägre intensitet på passet vore extremt dumt.

Annons

Det vi vill att du lägger fokus på är tajmingen. Är ditt mål viktnedgång så se till att inte stoppa in extra måltider utan istället tajma och planera kosten väl.

Hör du till gruppen som tränar 3-4 ggr i veckan och vill gå ner några kilo i vikt så kan du planera din kost vid tidig träning såhär:

06.00 mellanmål (Ex: kaffe + ägg+ 1/2 banan)
07.00-08.00 löpning el styrketräning
09.00 frukost (som bild: 150 g kvarg, 7 cashewnötter, tranbär, 1 ägg, 1/2 blodapelsin)
12.00 lunch
15.00 mellanmål
18.00 middag

I regel så är det enklare att springa på fastande mage än att styrketräna. Har du känslan av maten hoppar runt i magen när du springer och nästan mår illa, ja testa då att äta något mindre alternativt ett sent mellanmål som keso och bär innan du lägger dig.

Försök att alltid lägga ett av dina tre huvudmål (frukost, lunch eller middag) efter din träning. Ät med fördel lite lättare 1-2 timmar innan din träning.

Lycka till!
Kram Sara

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar