Annons
Annons

Nina Kjellbergs resa med Hälsoboosten


Vi är stolta och glada över att presentera Ninas resa här på bloggen. Nina är en av våra grymma ambassadörer som inspirerat och delat med sig av ren och sann träningsglädje sen hon började med Hälsoboosten i slutet av 2016. Här berättar Nina om sin tid med oss:

Annons

Jag sökte som ambassadör för hälsoboosten i november. Då hade jag räknat kalorier ett bra tag och var trött på det. Att varje dag väga allt man äter är inget jag vill och absolut ingen bild jag vill ge mina barn. Båda mina graviditeter har gjort mig stor, jag har gått upp 20-30 kg båda gångerna och barnen har fötts med 2 års mellanrum. Så mellan första och andra barnet hann jag aldrig ner till en vikt jag var bekväm med. Jag hann tillbaka till startvikt men startvikten var redan den alldeles för hög. Jag sökte ett sätt att lära mig och min familj att äta rätt på ett naturligt sätt som inte skulle ta tid och energi på räknade, tänkande osv. Jag vill att mina barn ska gilla mat, olika slags mat, med bra och naturliga ingredienser. 

En dag såg jag min kollega, Sofia Ider dela ett inlägg på Facebook om att ambassadörer söktes. Eftersom jag tydligt hade sett Sofias snabba resultat blev jag nyfiken. Efter lite övertalning från Sofia bestämde jag mig i sista minuten att söka, och jag har inte ångrat det en sekund.  När jag fick mail från tjejerna i Hälsoboosten blev jag överlycklig! Jag hade kommit med, nu skulle jag visa att jag var värd att satsa på! Jag berättade för sambon men lovade att detta var MIN resa och inget jag tänkte tvinga med honom på. Jag läste ALLT på hälsoboostens hemsida och var så redo att börja träna! Maten däremot oroade mig lite, det verkade så krångligt och hur skulle jag hinna laga så mycket mat. Men dessa tjejer är ju helt otroliga och verkar finnas till hands dygnet runt.  De besvarade alla mina frågor och var tydliga med att detta var något som skulle fungera i min vardag. Jag skulle inte krångla till det och det skulle gå att anpassa efter min livsstil. Det dröjde inte länge innan jag märkte att så var fallet. Jag följde allt till punkt och pricka och kände mig på topp.  Vid jul hade jag en bra plan på hur jag skulle klara mig igenom denna högtid utan att totalt tappa greppet.  Även detta lyckades jag med.  Jag följde Hälsoboostens egna tallriksmodell och gjorde bra val under både jul och nyår. Efter nyår satte jag igång med träningen på allvar igen men något var inte som det skulle. Jag hade ingen ork. Jag tog för givet att jag hade hamnat i en svacka. Men allt är inte svackor, detta var lite värre än så. En dag på gymmet frös jag så jag skakade efter ett halvt träningspass, hade sprängande huvudvärk och ville bara gråta. Jag bestämde mig för att ta prover hur det låg till med min kropp. Eftersom jag äter levaxin visade det sig att jag helt plötsligt hade en allt för låg dos. Jag tror att jag hade ökat min ämnesomsättning genom att lägga om kost och träning.  Så, det tog mig nästan en månad att komma tillbaka och få tillbaka min kropp och ork jag hade haft. Fruktansvärt frustrerande, men bakslag är en del av livet och dem måste man också lära sig leva med. Jag gav inte upp, jag slog mig igenom denna s.k. svacka och kom tillbaka så fort jag kunde.  

Även inom kosten har jag haft bakslag. Som när jag hade haft en sockerfri månad och sen skulle ha kalas här hemma. Den där tårtan fick mitt sockerberoende att komma tillbaka med en käftsmäll. Fy va svårt det var att bryta, jag fick börja om från början igen! Men man får ha svackor, det anser jag är mänskligt!

Idag är jag 4 kg från min målvikt som jag hade när jag började. Jag har kommit på mig själv med att tänka mindre på vågen och mer på hur jag vill att min kropp ska se ut. Tappar jag 8 kg istället gör det mig inget eller om jag enbart tappar 2 kg. Däremot har jag mål för min kropp som jag inte har nått än.  Och det är de målen som sporrar mig till att fortsätta.  Just i detta nu är jag på topp igen efter en stor svacka.  Nu kör jag, resan är långt ifrån över och med mig på resan har jag hälsoboosten där jag förlängt mitt medlemskap!  

Tack för allt stöd tjejer! Varma kramar Nina 

 

Kram Sara och Louise

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar