Annons
Annons

Magisk traillöpning i Dalsland


Vilken kanonhelg jag haft, svårt att sätta ord på allt. Är fortfarande alldeles uppspelt och lite smått euforisk av all fantastik löpning jag fått uppleva i helgen. Ska försöka mig på att återberätta lite av helgen…

Annons

Jag och min vän Lotta bokade för några veckor sen en löparresa med Team Nordic Trail till Dalsland. Vi tog i fredags bilen till det lilla samhället Edsleskog i Dalsland där vi skulle hålla till mellan fre-sön. Som många säkert läst så har vi spenderat många timmar av sommaren åt att springa trail och kände att vi ville få mer inspiration och en riktig utmaning att bita i. Sagt och gjort. Vi har aldrig sprungit så långt och så många höjdmeter under en och samma helg.

Fredagskvällen började med en rivstart. Vi kom sist av alla och fick omgående hoppa i träningskläderna och löparskorna för att ge oss ut på första kvällspasset. Som tur var blev det en hyfsat lugn löpning men som gick uppför till toppen av Åmåls skidbacke. Vi inledde med 2 km uppför och ca 180 höjdmeter. På toppen var planen att vi skulle grilla….men tyvärr sprack den planen då vår ivriga ledare Bengt tog död på elden, ha ha. Det blev en tur runt berget och sen en lugn löpning hemåt igen för grill vid Värdshuset och sjön istället. Riktigt mysigt att sitta vid lägereld och grilla och titta ut över vattnet.

Dagen efter var det tidig morgonjogg innan frukost. Det blev en kort platt runda längs Edslan (sjön) för att väcka kroppen. Frukosten smakade extra gott sen efteråt! Efter vi hade smält frukosten lite grann gjorde vi oss klara för att ge oss ut på ett riktigt monsterpass. Vi tog bilarna upp i skogen för att slippa transportlöpningen. Vi värmde upp med löpskolning, lite teknikträning och allmänt pepp. Sen fick man välja på en lättare runda eller en tuffare variant som skulle landa på ca 1 mil med mycket backar. Vi valde den tuffa rundan…. vi hade ju faktiskt åkt på den här resan för att utmana oss själva.

En utmaning blev det, större än den vi trodde. Vi har aldrig sprungit i en sådan kuperad terräng tidigare. Vi var säkert uppe på 8 olika bergstoppar totalt. Rundan blev med andra ord längre än planerad då ledarna tyckte vi såg pigga ut och tog en extra sväng ;o) …När vi till slut nådde sista toppen så var alla totalt slutkörda och riktigt hungriga. Sån lycka att nå den där sista toppen och få blicka ut över trädtopparna och veta att det bara var utförslöpning hemåt kvar. 16 km och ca 700 höjdmeter betade vi av…helt galet!!!!!
  

På värdshuset serverades det en riktig kolhydratsbomb till lunch. Det bjöds på 5 olika pastarätter som vi alla åt med god aptit. Efter maten hade vi en välförtjänt lunchvila med kaffe och dopp i sjön för vissa.

1,5-2 timmar senare var det dags att dra på sig nya torra kläder och sticka ner de ömma fötterna i skorna igen. Backträning och ”trailfit” stod på agendan. Vi sprang på lite trötta och slitna ben bort mot slalombacken på nytt. Vi tränade på att springa med rätt teknik både uppför och utför. Vi körde grodhopp, utfall, indianhopp, spurtar och lite olika övningar i svag lutning. Bra övningar som sög slut på de sista krafterna. Ytterligare ca 5 km in på kontot och likaså ca 120 höjdmeter.

Kvällen bestod sen av lite föreläsning, fika och grillbuffé vid sjön. Vi fick smaka på hjortfilé och lite annat smått och gott. När klockan närmade sig 22.00 var alla riktigt trötta och smög upp på rummen.
  

Sista morgonen fick vi lite sovmorgon innan avslutningspasset skulle avverkas. Ett pass som blev en ny upplevelse då vi lämnade stigarna och sprang rakt ut i skogen. Vi tog oss upp för mossklädda berg, genom ljunghedar, granskog och tät lövskog. Det blandades med löpning på pilgrimsleden som näst intill var igenvuxen. Fantastisk traillöpning och natur ännu en gång… Rundan blev 13 km och vi tog oss 300 höjdmeter totalt.

Innan vi begav oss hemåt bjöds det på en god lunch, bildspel från helgens äventyr och medaljutdelning. En riktigt trevlig helg med fantastiska ledare och deltagare. Kan varmt rekommendera andra att testa en löparresa i framtiden. Vissa resor är för de som är mer erfarna löpare medans vissa riktar sig till nybörjare. Ta gärna en titt för att spana in utbudet från Team Nordic Trail här!

Bilderna är en mix av mina egna samt från Team Nordic Trail.

Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar