Annons
Annons

Löpningen har varit min räddning och medicin


Sen jag sa farväl till min älskade mamma i slutet av 2016 som hastigt lämnade oss i cancer har löpningen var min räddning och motivation. Från mitten av december fram till slutet av januari var jag otroligt skör och nerbruten. Min dotter tvingades avbryta sina cellgiftsbehandlingar då inget fungerade och göra en stor hjärnoperation pga av sin hjärntumör. Mitt senaste år har inneburit mycket smärta, att stå bredvid och se min mamma och min dotter kämpa på olika sätt har varit fruktansvärt. Jag har så mycket känslor och tankar inombords som jag vill säga men som inte går att sätta ord på.

Annons

Att jag idag står på benen är sann tacksamhet. För en vecka sen sprang jag Kungsbackaloppet med min dotter i rullstol och passerade mållinjen med världens gladaste tjej. Att leva fullt ut är hennes motto och jag är så sjukt imponerad av hennes styrka och glöd. Jag blickar ikväll tillbaks på mina senaste månader och inser att varje steg, kilometer och mil där ute varit en resa.

Från att jag i december knäppte på mig min löparklocka på handleden har jag hittat min medicin och terapi. Jag har sprungit i snö, hagel, solsken, lera och blåst. Jag har skrattat, gråtit och känt frustration och ilska i spåret. Jag har under dessa månader utbildat mig till löpcoach och får idag hjälpa andra att nå sina individuella mål med löpning och hälsa. Jag har inga märkvärdiga tävlingstider och maratonlopp på min meritlista men jag har vilja, hjärta och glöd som tagit mig till den punkten jag står på idag.

Mitt mål är att inspirera och motivera andra och berätta vad löpningen kan betyda. Att allt är möjligt och att aldrig ge upp. Att man kan springa för att må bra inifrån och ut. Om några veckor springer jag min första halvmara och det där tidsmålet jag satte upp förra året har nu reviderats till att springa för livet och för glädjen. Att njuta, suga in varje andetag och fira livet 🎉🎉🎉

Ta hand om varandra och dig själv, det finns bara en av just DIG!

Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar