Annons
Annons

Löpning med rullstol till förmån för Barncancerfonden


Hopplöshet, hjälplöshet och ilska

Jag har sen min dotter insjuknade i cancer 2011 engagerat mig på olika håll för att samla in pengar till Barncancerfonden och den forskning som verkligen behövs samt informera och sprida kunskap om sjukdomen i stort. Hopplöshet är nog det ordet som känns mest relaterat till ämnet i många stunder, eller hjälplöshet och ilska. Att mitt barn och alla de jag träffat ska behöva stå ut med så mycket smärta och elände under sin uppväxt är inget annat än fruktansvärt. Att sen som förälder inte kunna göra något för att hindra sjukdomen eller påverka dess utgång är otroligt stressande. Det enda som jag som mamma faktiskt kan göra är att finnas där. Varje dag, varje minut och varje andetag.

Jag vill inte veta hur många timmar vi spenderat på sjukhus

Under åren som har gått så har vi legat inlagda på flera olika intensivvårdsavdelningar, bott på flera olika barncancersjukhus, gjort många operationer och genomgått hundratals behandlingar med cellgifter. Jag undrar ibland hur många timmar av min dotters liv som vi faktiskt spenderat på sjukhus, i möten, på uppföljningar, i habiliteringsärenden och på undersökningar…jag vill nog faktiskt inte veta det.

Annons

Det är just NU livet pågår

På senare år så har livet tagit tvära kast och vi har tvingats fatta livsavgörande beslut. Just nu går allt bra, om 2 månader är det dags igen för en ny MR-kontroll…men vi väljer att inte fokusera på det just nu. Vad vi lärt oss är att det är just NU som livet pågår. Något jag själv brinner för som jag vill att mina barn ska få uppleva är utmaningar och nya upplevelser. Att våga testa och ha kul.

Träning och välgörenhet

Det som gör mig så otroligt glad är att det finns mänskor som lägger ner sin själ för att göra skillnad. Som berikar sjuka barns liv med överraskningar, med upplevelser och med glädje och som framförallt ser möjligheter. En organisation som verkligen arbetar med detta är Varberg för liv. De uppfyller cancerdrabbade barns drömmar och anordnar olika typer av event. Jag har själv varit med och anordnat ”Walk of hope” och Dance for life” som båda blev två fantastiska dagar. Mitt hjärta brinner extra för just kombinationen av träning, rörelseglädje och välgörenhetsevent. Min dröm som även numera är en önskan från min dotter är att springa ett löparlopp tillsammans. Så i veckan beställde jag ett ”freeweel” till rullstolen (som hon behöver vid längre förflyttningar) och anmälan är gjord till vårt första gemensamma lopp, jag som löpare och Alice som pepp och coachansvarig i rullstolen ♥. För er som är nyfikna på loppet så går det av stapeln den 15 juli i Varberg och är 10 km långt, all info hittar ni  här.

En annan ideell förening som gör ett fantastiskt jobb är Glädjeknuff som har som målsättnings att ge funktionsnedsatta barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. De arrangerar ett helt magiskt lopp i Stockholm i slutet av sommaren som jag önskar att jag kunde delta på. Kika gärna in Glädjeruset för mer info.

Ett aktivt liv för alla

Jag hoppas att jag och Alice i framtiden kan ta stafettpinnen och bidra till ett aktivt liv som är för ALLA, att vi kan arrangera ett eget lopp eller andra typer av träningsrelaterade event.  Men för att den drömmen ska bli verklighet krävs det sponsorer…kanske just du som läser detta inlägget har tips eller egna idéer. I så fall, lägg en kommentar nedan och berätta mer!

Nu laddar vi med mycket löpning och rullande i vår och hoppas på många äventyr framöver!

Kram Sara

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar