Annons
Annons

Lättlagad kycklingsoppa fullproppad med protein


 

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en fantastisk god och lättlagad kycklingsoppa. Stort ”gilla” på mat som innehåller allt kroppen behöver och som kan kokas ihop i en gryta och bli många matlådor.

Annons

Visst är det grymt är man hittar de där recepten som funkar perfekt som storkok och matlådor men som samtidigt känns lite extra roliga att äta. Ibland behöver man faktiskt lite ny inspiration och byta ut de hederliga gamla rätterna för att liva upp lunchlådan en smula. Gillar du soppa och vill ha en riktigt proteinbomb full av nyttigheter så ska du genast handla hem följande:

Recept: (ca 6 portioner)

1000 g kycklingfilé
1 msk tomatpuré
0,5-1 msk curry
400 ml koksmjölk lätt
2 st buljongtärningar kyckling
250 g frysta sojabönor
2,5 dl vatten (kan ökas upp då soppan blir ganska tjock när den står till dagen efter. Jag fyllde på med extra vatten dagen efter)
2 dl quinoamix ”Dinner boost” (Ica gott liv- Mix av röd quinoa, hirs, bovete och amarant).
Lime att pressa över och dekorera med

Gör så här:

Skär kycklingen i kuber och bryn i en stekpanna eller direkt i en större kastrull. Tillsätt tomatpuré, kokosmjölken och vattnet. Lägg i buljong och kryddor. Koka antingen quinoamixen bredvid eller lägg i den direkt i grytan. Den ska kokas i totalt 10 minuter, så sätt timern på 10 min när den väl läggs ner i soppan. Häll i frysta sojabönor strax innan soppan är klar, de ska bara bli varma.

Servera gärna med avocadoknäcke.

Smaklig måltid!

Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar