Annons
Annons

Lär dig älska traillöpning


Att bara ha naturen omkring sig, lyssna till alla ljud och släppa fokus på både tid och prestation är för mig sann njutning. Att springa på små stigar och hoppa över stenar och ibland ner i lera är så galet roligt. Det är nästan omöjligt att tänka på andra saker än just den pågående löpturen. Perfekt sätt att stressa av på och låta alla måsten sorteras bort. Har du inte testat att springa i skogen på små stigar så GÖR DET NU!

7 fördelar du får av att ge dig ut i skogen:

  1. Skonsam löpning. Alla små muskler och leder i fötterna och benen stärks upp. Mjukt underlag som likaså är väldigt bra för att minska belastning på knän mm.
  2. Naturupplevelsen. Varje träningspass ger dig en unik naturupplevelse beroende på vilken runda du väljer, vädret och årstiden.
  3. Allsidig löpning. Du får en fantastiskt bra varierande träning när du springer trail. Underlaget kan vara både hårt, mjukt, blött, kallt och terrängen kan vara kuperad, rak eller blandad. Du tvingas också balansera och ibland ducka för träd och andra hinder som gör att hela kroppen är aktiverad på ett helt annat sätt än vid vanlig asfaltslöpning.
  4. Mental fristad. Du får ett annat fokus vid traillöpning då du behöver koncentrera dig på att sätta varje fot rätt för att inte falla. Perfekt efter en stressad dag då du tvingas vara i nuet och inte tänka på varken jobb eller annat.
  5. Balans och koordination. I skogen krävs det att du parerar och sätter fötterna rätt. Du tränar snabbt upp din balans och koordination vid regelbunden traillöpning.
  6. Motiverande. Att få komma ut och nästan känna att löppasset känns som ett lekpass eller hinderbana gör garanterat att motivationen ökar.
  7. Förbättrad teknik. Att springa i skogen på naturligt kuperade stigar och  vägar är bra för din teknik. Du blir starkare och lär dig ta kortare steg med ett mer aktivt frånskjut. Många blir kvitt sina skador genom att helt enkelt springa trail och få en bättre löpteknik.

Sandsjöbacka naturreservat

Sista backen på vår runda avslutades på en grusväg, helt magiskt vackert i Sandsjöbacka som ligger mellan Göteborg och Kungsbacka. Dock var det här rena motorvägen om man jämför med vissa partier i skogen som verkligen var trixiga och utmanande. I veckan bestämde jag och en nära vän oss för att utforska Sandsjöbacka naturreservat lite extra i sommar. Vi tänker testa alla slingor som finns utsatta på kartan under sommaren, oj vad spännande detta ska bli!

Annons

Ha en fin vecka!
Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar