Annons
Annons

Laddat batterierna


Precis hemkommen efter en vecka i solen på Lanzarote och jag har verkligen laddat batterierna. 7 dagar med sol, bad, god mat och dryck, massor av promenader, löpning, kvalitetstid med familjen och många timmars sömn. Eftersom jag haft ca 2 träningsfria veckor på grund av en envis förkylning så kändes det underbart att kombinera vila, 100% njutning och träning på resan. För mig är avkoppling inte enbart förknippat med att ”slappa vid poolen” utan även att kunna snöra på sig löparskorna och ge sig iväg på en långrunda eller få svettas riktigt mycket på ett intervallpass. Avkoppling är även för mig att slippa alla måsten, äta ute på restaurang, umgås med familjen och koppla bort mobilen, sociala medier och bara suga in varje ögonblick.

Annons

Vi fick verkligen toppenbra väder hela veckan, bara lite blåsigt vissa dagar. Vi bodde på sydkusten nära Playa Blanca på ett hotell som heter Gran Castillo Tagoro Family & Fun. Vi är i det stora hela väldigt nöjda och kan absolut rekommendera en resa dit. Stort plus för stora rum, fräscht hotell, bra aktiviteter för barnen och ett stort hotellområde som gjorde att det gick att hitta sina egna favoritställen vid olika pooler och delar av området. Vi gillade även placeringen precis vid den långa strandpromenaden som vi gick och sprang på flera gånger i veckan in mot Playa Blanca. Gick man åt andra hållet via bergen så kom man till superfina stränder, de välkända Papagayostränderna (papegojstränderna).

Maten på hotellet var bra men personligen tyckte jag att frukosten inte riktigt höll samma standard. De hade lagt allt krut på godsaker, sötade flingor och toast mm. Jag saknade fröer, nötter, knäckebröd, surdegsbröd och kvarg/keso…men bra med mycket färsk frukt och omelett som gjordes på beställning. Lunch och middagsbufféerna var riktigt bra med stor variation. Har ätit mängder med grillad fisk av alla dess slag, skaldjur, kyckling och gott kött. Vid poolbaren fanns det även möjlighet att äta mellanmål med fräscha sallader, exotisk frukt mm. Men som oftast så är det största utbudet bestående av pommes, korv, chicken nuggets och olika varianter av snabbmat…

Jag har med gott samvete ätit lite extra godsaker och unnat mig ett glas cava vid poolkanten vissa dagar. Det är dock inte pommes och pizza som jag njuter utav, jag väljer hellre något gott att dricka, en croissant till frukost eller glass/chokladbit efter maten. Äter man 90% bra och tränar regelbundet så finns det utrymme för att ge sig själv 100% njutning de resterande 10% av dagarna på året (semester, midsommar, jul, födelsedagar etc). Ibland kan det rent av vara så att kroppen faktiskt mår bra av lite extra energi så att du kan prestera ännu bättre på dina träningspass dagarna efter. Idag kände jag mig t.ex. extra stark på mitt långpass och kunde med lätthet springa 14 km utan att känna mig tömd på kraft… så jag tackar solen och all god mat som kroppen nu omvandlat till massor av energi!

Vad är avkoppling för dig? Unnar du dig vila ibland?

Här nedan kommer ett bildregn från resan.

    

Kram Sara

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar