Annons
Annons

Kokosoljan- luftslottet som sprack


Under veckan som gått har mitt sociala flöde fyllts med olika artiklar kring hur dålig kokosoljan har visat sig vara. Som att det ens skulle vara en stor nyhet! 

Att kokosolja till stor del består av mättat fett är något vi länge vetat och det mesta tyder på att stora mängder mättat fett är dåligt för vår kropp och ökar risken för hjärtkärlsjukdom, så ingen nyhet där alltså. Nyhetsvärdet är mer att man denna gången gått samman en större grupp namnkunniga forskare och väldigt grundligt sammanfattat det man tidigare visste.

Kan vi bara sluta att hypa olika livsmedel?

Lyft blicken och se helheten, jaga inte små detaljer. Det är den stora summan av det du äter som kommer göra skillnaden på hur din kropp mår. Våra kroppar mår absolut  bäst av en blandad kost, en kost som består av kolhydrater, proteiner, fetter, vitaminer, mineraler osv.  Att istället för att jaga enskilda superfoods fokusera på  kosten ur ett mycket större perspektiv, det skulle både kropp och plånbok må mycket bättre av.

Hur kan det bli så här?

Hur kan en produkt som vi tidigare enbart använt till ischokladtillverkningen kring jul, hamna på en sådan piedestal och få en så orimlig status och ett tiodubbelt pris? Visst det skiljer lite i tillverkning av kokosolja och kokosfett, men ni är med på tankegången? Det jag syftar på är det orimliga i att glorifierar och höja vissa produkter till skyarna på ett nästan löjligt vis och frågan är varför det blir så här om och om igen?

Annons

Svaret är väldigt enkelt och det är att vissa aktörer passar på för att de ser ett gyllene tillfälle att göra stora pengar. För så fort en enskild studie  visar någon som helst liten positiv egenskap så fångar fitness och hälsokostbranschen upp det direkt, lyfter det till skyarna och säljer det till en oftast rejäl summa pengar.

Nu är det många som är väldigt upprörda och känner sig rejält lurade och det förstår jag. Men om du är en av dem så bestäm dig här och nu för inte gå på alla de olika trender och hyper som kommer, lär dig istället att äta en balanserad kost och var trygg i att du kommer få i dig allt din kropp behöver.

Om något låter för bra för att vara sant, ja då är det oftast det- så enkelt är det!

Kram Louise

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar