Annons
Annons

Kan pizza vara nyttigt? Vi ger dig receptet.


Jag har testat flertalet olika recept på nyttigare varianter på pizza men aldrig riktigt hittat någon som uppnått de krav jag har på en pizza. Finns recept på flertalet LCHF pizzabottnar men de är ofta oerhört kaloririka. Jag vill att det ska vara en brödlik botten, smakrik fyllning och bestå av bra näringsämnen.

Annons

Detta receptet fick jag av en kompis som hade använt det till supergoda frallor. De blev så himla bra så jag bestämde mig för att testa om samma recept skulle kunna fungera som pizzabotten. Resultatet blev över förväntan. Krispig botten, god smak och väldigt mättsam. Jag är supernöjd 🙂

Recept 4 port:

  • 6dl havregryn, mal till mjöl
  • 3dl keso
  • 3ägg
  • 2tsk bakpulver
  • lite salt

Gör så här:

Mal/mixa havregrynen till mjöl (måste inte vara helt malt). Blanda i bakpulver och salt. Tillsätt äggen och keso, blanda. Lägg ut 4st bollar på bakplåtspapper, platta till tallriks stora cirklar. Förgrädda i 225C i 5 min. Lägg sen på önskad fyllning och strö över med 10% ost. Grädda ytterligare 15 min i 225C.

Kram Louise

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar