Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Kämpa, cancer och livet

  21 januari 2017

  Kämpa

  Ordet KÄMPA är starkt, laddat och fyllt med så mycket känslor för mig personligen. I skrivandets stund så ligger min dotter bredvid mig i sin säng på sjukhuset efter att hon för andra gången i livet tvingats genomgå en omfattande hjärnoperation för att försöka ta bort den ”dumma knölen”.

  Annons

  6,5 år och så ofattbart modig, stark och full av livsglädje. Varför hon är min superhjälte och förebild i livet behöver jag nog inte ens förklara. Att få växa upp med cancer öga mot öga och allt vad den innebär i form av operationer, alla skador, hundratals stick och behandlingar, biverkningar och spendera större delen a sin barndom i den världen sätter spår…djupa spår.

  Det fanns ett liv innan cancern och det finns ett efter diagnosen. Att ta livet och allt det där härliga för givet gör vi inte längre, vi blir hellre överaskade. Att boka in saker i kalendern känns läskigt och man har alltid en plan B. Jag har varit med om samtalen där beskeden efter nya röntgenundersökningar kastat ner oss i avgrunden gång på gång. Men vi har tagit oss upp på banan igen, brutit ihop och kommit igen, motat bort de tunga känslorna, torkat tårarna och bestämt oss at fortsätta kämpa. Har det varit enkelt? NEJ, det är svårt varje dag men man blir bättre ju mer man övar på det.

  Jag kan varje dag välja om jag vill kämpa eller bara rida med i stormen. Jag har lärt mig så mycket om mig själv under dessa 5 åren. Att jag hela tiden kan välja vad jag vill lägga min energi på och hur jag förvaltar den bäst. Min lilla lista är en påminnelse till mig själv på hur jag ska tänka och leva. Förhoppningsvis ger det även dig som läser den här texten något att fundera på.

  Leva lite mer:

  • Våga ta in känslorna trots att det gör förbannat ont. Men se till att inte fastna i ältandet.
  • Utvärdera och sortera i din vardag. Vad tar energi och vad ger dig kraft? Våga välja nya vägar som ger dig energi.
  • Investera i din hälsa och egen kropp. Ät mat som ger dig energi och som gör att du orkar, men glöm för guds skull inte att njuta av precis det du älskar emellanåt.
  • Rör på dig, det funkar. Man går in i en bubbla, kan tippa av massa negativ energi och göra sig av med en del av det som tynger ner kroppen. Det blir enklare att andas, man känner sig själv mer levande och kan på så sätt visualisera sig själv som stark.
  • Säg nej till orimliga krav och förbud. Sätt istället upp mål som är baserat på känslor och glädje. Testa, det värsta som kan hända är att du lär dig något nytt om dig själv…du misslyckas alltså inte!
  • Välj dina strider. Sparka ut regelboken och gör det som känns bra.
  • Be om hjälp, ta emot hjälp och berätta för andra hur värdefulla de är för dig.
  • Välgörenhet. Gör något i livet som inte handlar om egen utveckling, ekonomisk vinning etc. Gör ett aktivt val att hjälpa andra som behöver dig. Det blir en win-win som bägge parter mår väldigt bra av.
  • Se världen mer ur ett barns perspektiv. Här och nu, ta chansen när möjligheten ges.

  Idag lever jag ett liv som innehåller väldigt många nyanser. Jag väljer att fokusera på den ljusstrimman som ger mig hopp istället för de tunga molnen som ligger som en tung dimma runt omkring. Just idag är det vetskapen om att operationen blev lyckad och att min dotter fortfarande finns kvar här bredvid mig.

  Kramar Sara

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar