Annons
Annons

Hälsosamma recept till alla brödälskare


Det finns få saker som jag gillar så mycket som bröd. Det är nog det jag kan sakna mest i min nuvarande kost. Jag äter absolut bröd emellanåt, men inte dagligen. Jag har testat en del olika varianter på nyttigare bröd men det är sällan man får till den där riktiga brödkonsistensen som jag gillar, tills nu :-).

Annons

Nedan finner du recept på två olika bröd som är fyllda med proteiner, bra näringsämnen och helt utan vitt mjöl men som ändå har en bra struktur och konsistens.

Proteinfrallor

Recept:

 • 6dl havregryn, mal till mjöl
 • 3dl keso
 • 3ägg
 • 2tsk bakpulver
 • lite salt

Gör så här:

Mal/mixa havregrynen till mjöl (måste inte vara helt malt). Blanda i bakpulver och salt. Tillsätt äggen och keso, blanda. Lägg ut 6st bollar på bakplåtspapper, platta till lite om man vill. 225C i 20 min ungefär.

Ett annat bröd som jag gillar är

Kesofrölimpa

 • 5 ägg
 • 100 g hasselnötter
 • 100 g sötmandel
 • 1 ¾ dl linfrön
 • 2 dl solroskärnor
 • 1 dl pumpakärnor
 • 1 ½ dl sesamfrön
 • 2 msk physilliumfrön
 • ¾ tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 250 g Keso
 • 1 äpple till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga. Blanda alla nötter, mandlar, frön, salt och bakpulver i en skål. Rör ihop fröblandningen med äggsmeten och keson. Skiva äpplet tunnt och lägg ovanpå.

Häll smeten i en 1 1/2 liters form, klädd med bakplåtspapper. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.

Kram Louise

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar