Annons
Annons

Guldvåfflor på mors dag


Idag hyllar vi alla mammor och är du mamma själv så se till att njuta lite extra av något du verkligen gillar. Varför inte bjuda på de här guldvåfflorna proppfyllda med protein?

De är supernyttiga och min ”räddaren i nöden” när jag inte orkar laga en riktig middag, när jag är sugen på något gott och är ordentligt hungrig. En annan grymt bra fördel med det här receptet är att jag i princip alltid har ett rejält lager hemma av just dessa ingredienserna, så jag kan helt enkelt alltid svänga ihop lite proteinvåfflor. Jag gör alltid en större sats så att resterna blir morgondagens mellanmål, perfekt att ta med till jobbet! Personligen är jag väldigt svag för saffran och kan inte nöja mig med att bara använda saffran på julen, tycker det fungerar lika bra året runt. Så, vad väntar ni på?

Recept:

(4 våfflor)
2 ägg
1,5 dl kvarg naturell
1,5 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
saffran efter tycke och smak

Annons

Förslag på topping:
Kokosflakes, kokta hallon, banan, nötter, hackade dadlar

Kokosfett till våffeljärnet

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en skål. Smörj våffeljärnet med kokosfett, använd gärna en pensel eller sprayflaska så att det inte bara blir en klick mitt på. Klicka ut den ganska tjocka smeten i våffeljärnet. För mig brukar det bli 3-4 st. Viktigt att verkligen klämma ihop våffeljärnet helt då smeten är relativt tjock och ska fördelas över hela våffeljärnets yta. Grädda till de fått en gyllenbrun färg. Ät och njut!!!

Hela satsen passar bra till lunch med en stor sallad till. Som mellanmål delar jag helt enkelt upp receptet på två lika delar.

Kram Sara

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar