Annons
Annons

Ge dina gäster ett gott samvete- servera mat som kroppen tycker om


Har du funderat på varför man, när man bjuder hem folk på middag, så ofta väljer att serverar mat som vi på lång sikt blir sjuka av?  Mat och dryck som innehåller socker, fett, för mycket kalorier och alkohol.

Annons

Efter middagen sitter alla och har lite ont i magen, alla har lite dåligt samvete för att det blev för mycket av det goda.

Tänk om man istället skulle välja att bjuda de man tycker om (jag utgår ifrån att man gillar dem som man bjuder hem ;-)) på en middag som alla skulle må bra av att äta. Mat som är bra för både kropp och själ. Tänk om man istället skulle välja rena råvaror som serveras tillsammans med olika sorters sallader, bort med gratänger, feta såser och bröd. Välja att istället tillaga lax, kyckling eller liknande tillsammans med t ex sötpotatis eller andra rotfrukter i ugn. Detta skulle göra att alla mår bra efter middagen och att man gett sina gäster mat som inte bara smakar gott utan som även gör gott för kroppen. Bjud de du tycker om på mat som kroppen tycker om.

Ps. Som efterrätt finns det en massa bra alternativ så som, Rawfood bollarGlasstårta eller Sockerfri fruktsorbet, efterrätter fyllda med bra näringsämnen och byggstenar Ds.

Kram Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar