Annons
Annons

Fyra stärkande benövningar


Visste du att starka ben förlänger livet? Att det finns ett samband mellan benstyrka och hur länge man lever? Om inte, så har du nu en stor anledning till varför du bör fokusera lite extra på din benträning framöver.

Annons

Här kommer fyra riktigt bra övningar. Förslagsvis kör du dem 3 set och 12 reps av varje.

Gående utfall:

Stå med händerna i sidan. Det aktiva benet placeras en bit framför det andra. Böj dig ned till ungefär 90 grader i knät. Lägg vikten på det främre benets häl, och se till att knät inte trycks framför tårna. Pressa dig upp med hjälp av det främre benet, byt ben och upprepa. Håll överkroppen upprest och blicken riktad rakt fram under hela rörelsen.

Knäböj med hopp:

Starta i en stående position. Fötterna hålls med en axelbredds avstånd och ryggen neutral. Starta rörelsen genom att sätta dig bakåt som i en djup knäböj. Nät du kommer ned i bottenpositionen, höften under knät, hoppar du upp så högt du kan. Håll neutral rygg genom hela övningen och ha tyngden på hälarna.

Musslan med miniband:

Ligg på sidan på golvet med nedersta armen rakt över huvudet. Böj benen och placera ett gummiband runt knäna. Medans det nedersta benet är stilla, lyft det översta benet uppåt mot taket mot gummibandets motstånd. Håll emot även på vägen ner.

Utfallssteg åt sidan:

Stå med samlade ben och armarna i sidan. Ta ett stort steg åt sidan, böj benet och lägg kroppsvikten över på denna sidan. Pressa dig upp igen och återgå till stående. Upprepa åt andra sidan.

 

Kör hårt!

Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar