Annons
Annons

Förvandlas du när mörkret faller på?


Varje morgon innan jobbet startar du med havregrynsgröt och ägg. Till lunch blir det en mager sallad och innan du åker hem för dagen blir det en grön smoothie. Där emellan har du tackat nej till både chokladasken som bjöds runt på kontoret och eftermiddagsbullen. 

Annons

Väl hemma är du utsvulten, medan du lagar middag vräker du i dig allt du kan komma över i skafferiet. När middagen är på bordet äter du så mycket att du måste lägga dig i soffan och sträcka ut dig. När väl helgen kommer så släpper alla spärrar och det frossas i godsaker. Det börjar redan med fredagsmys ”delux-extra allt”. Lördagen startar med stor frukost som skulle göra vilken hotellägare som helst avundsjuk. Det fortsätter med snabbmat till middag och därefter en stor skål med lördagsgodis. På söndagen börjar ångesten komma krypandes och du börjar så smått skärpa till maten. På måndagen är det nystart och åter till havregrynsgröt och salladslunch. Och så här rullar det på, vecka in och vecka ut. Till vardags är du ohälsosamt hälsosam, allt för hård, allt för spartansk. Detta gör att det hela inte blir hållbart över tid utan du kör i diket redan på kvällen eller rakt in i väggen till helgen. Känner du igen dig?

Detta sätt att äta gör oftast att man trots den återhållsamma vardagen inte går ner i vikt, man får ångest över svullandet och överätandet på helgen. Det skapas ett ohälsosamt förhållningssätt till maten, ett mönster som är svårt att ta sig ur och bryta.

Att vara allt för hård, allt för hälsosam är sällan lösningen om målet är att gå ner i vikt. Betydligt bättre då att hitta en balans mellan det överdrivet hälsosamma och svullandet. Att hitta ett sätt man kan äta på för resten av sitt liv, ett sätt som funkar till både vardag och fest. En gyllene medelväg helt enkelt. Låter lätt i teorin, betydligt svårare i praktiken. Men vill man så går det! Skulle du vilja ha lite extra hjälp så är Hälsoboostens kost och träningstjänst något för dig. Klicka på bilden nedan för mer information.

Kram

Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar