Annons
Annons

Fler och fler unga blir överviktiga och feta. Detta är något vi måste göra något åt!


När jag hör talas om eller träffar ungdomar som helt självmant valt att inte träna då blir jag på gränsen till förbannad. Att en ung människa inte tar hand om sin kropp gör mig ledsen. När man är tonåring ska man vara i sin absoluta prime time. Det är ju nu man ska vara som starkast, som snabbast och vara i sitt livs form. Det är nu man bygger upp sin kropp och sätter grunden inför framtida prövningar i livet.

Annons

Jag träffar ungdomar som är svagare än min 93 åringa farfar. Som knappt kan ta sig upp ifrån huksittande utan stöd, som inte kan göra en enda armhävning på knä. Det är skrämmande. De berättar att de inte deltar på gympan och en del säger att de ogillar att bli svettiga.

Stort midjemått, urdålig kondition och minimal muskelmassa ökar riskerna markant för hjärt-kärlsjukdomar och andra välfärdssjukdomar.

Att övervikt och fetma kryper ner i åldrarna är otroligt oroande. Fler och fler rapporter kommer om hur lite våra barn och ungdomar rör på sig. Kombinera det med bristfällig kost och sjukdom och skador kommer och knackar på dörren.

Detta är något vi måste göra något åt!

Första stegen måste tas i hemmet. Som vuxna behöver vi föregå med gott exempel, visa att vi själva rör på oss och tar hand om våra kroppar. Ta ditt ansvar och ge dina barn en hälsosam uppväxt.

Se till att barnen lär sig att träning och fysisk aktivitet inte är något vi kan välja utan något vi måste göra. Träning är som tandborstning. Det går bra att låta bli att sköta tänderna en vecka, en månad, kanske till och med ett år. Men sen kommer skadorna och problemen. Precis så är det med inaktivitet. Det är inte förrän man kommer upp lite i ålder som de stora problemen uppkommer. Och visst är det så att du aldrig funderar på om du ska borsta tänderna? Så bör det även vara med träningen, att det är något vi bara gör utan att fundera så mycket. Detta måste vi få våra barn och ungdomar att förstå.

Vi vuxna måste börja ta ansvar! Det går inte att vi bara tittar på utan vi måste sätta stop här och nu! Inte sen, inte imorgon utan idag!

Det är inte ytterst skolans ansvar utan ansvaret börjar hemma vid köksbordet. Det är där vi sätter vanorna, det är där vi lär barnen vad som är bra mat och det är där man kan uppmuntra till fysisk aktivitet. Sluta skyll på andra, ta eget ansvar för ditt/dina barn!

Kram Louise

 

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Så här gjorde vi!

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar