Annons
Annons

Ett måste för mig att leva som jag lär


Jag får en hel del frågor på hur min egen kost och träning ser ut. Om jag lever som jag lär ;-). Jag kan direkt säga att jag aldrig skulle orka driva eget företag och ha det höga tempot jag har och den energin som krävs för att kunna inspirera och uppmuntra mina kunder till att uppnå sina resultat, om jag inte själv åt bra mat och tränande regelbundet. Så att leva som jag lär är ett måste för mig skulle jag säga.

Annons

Tänkte visa ett exempel på hur en ganska vanlig dag kan se ut för mig. Men har valt att inte ange några mängder då jag anser att det är irrelevant då du och jag troligtvis har helt olika mål och förutsättningar.

Frukost: Kesofralla med 10% ost och en frukt
Mellanmål: Keso, äpple, kanel, 5-7 nötter
Lunch: Kycklingfilé, ugnsbakade rotsaker, kvargsås, vitkålssallad
Mellanmål: Hallon och kvarg + 2 msk granola
Middag: Laxfilé med quinoa och grova grönsaker
Jag vill inte att man ska jämföra sig för mycket med andra då vi alla har olika mål och förutsättningar. Vilka resultat man får på kosten och träningen beror bland annat på ålder, etnicitet, kön, kroppssammansättning , vi har alla olika förutsättningar. Det är därför man inte bara kan kopiera någon annans träningsprogram eller kostplan och förvänta sig samma typ av resultat, utan det måste anpassas efter varje unik individs förutsättningar.

När jag ger kostråd tar jag hänsyn till hur kunden äter idag och tar sen reda på vad kunden har för mål. Är det viktnedgång, viktuppgång, att bygg muskler, att må bättre, att orka mer? Eller kanske flera av dessa alternativ ? Vilket /vilka mål man har kommer avspegla sig i hur ens kost kommer se ut och såklart även hur ens träning kommer vara uppbyggd.

Grundläggande för alla mina kunder är att de ska äta så ren mat som möjligt, utan onödiga tillsatser. De ska äta 5 ggr/ dag, det ska inte gå mer än 3.5-4h mellan måltiderna. Alla måltider ska innehålla kolhydrater, proteiner, fett och något grönt. De ska fylla halva tallriken med grova grönsaker, 1/4 kolhydrater, 1/4 proteiner. Inga förbud, man kan äta allt men inte jämnt. Man måste göra aktiva medvetna val och det man väljer ska vara värt att äta, annars får det vara. De lär sig att äta smart att jaga bra byggstenar och näringsämnen utan att få i sig för mycket tomma onödiga kalorier.

Angående träningen kör jag just nu 2-3 styrketräningspass i veckan, 1 yogapass och 1-2 Cross Fit pass. Kombinationen av yogans lugn och crossfitens höga intensitet är en kombination jag gillar väldigt mycket. Men sättet jag tränar på är kanske inte sättet du ska vill träna på. Hitta det som funkar bäst för dig, vi är alla olika med olika förutsättningar och mål.

Kram Louise

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar