Annons
Annons

Enkelt test som avslöjar om du är för inaktiv i din vardag


Tänk att en sån simpel sak som att sitta ner kan förstöra så mycket av våra liv och våra kroppar. Människan är gjord för att stå upp och röra på sig. Både jag och Louise ser dagligen i våra jobb som personlig tränare och löpcoach hur folk har skaffats sig skador, stelhet och problem enbart på grund av stillasittande arbete och lite rörelse i vardagen. Just nu går det alarmerande varningar om barns inaktiva liv och vi publicerade nyligen ett inlägg med massor av tips på hur du kan få dina barn mer aktiva. Men hur står det till med dig själv? Svarar du ja på fler än 5 frågor nedan så är det definitivt dags att du reser på dig NU.

Enkelt test

 1. Jag har ett kontorsjobb där jag sitter ner större delen av dagen.
 2. Jag kör bil eller åker kommunalt till mitt arbete/skola.
 3. Jag tränar mindre eller max 1-2 gånger i veckan.
 4. Jag rör mig mindre än 8 000 steg per dag.
 5. Jag tittar oftast på tv eller sitter vid datorn på kvällarna.
 6. Jag gör mina matvaruinköp på nätet eller får matkassen levererad hemma.
 7. Jag känner mig ofta stel i nacke och har även problem i ryggen.

För de allra flesta av oss så har vi gjort våra liv lite för bekväma. Vi har allt inom en arms räcklängd och det mesta kan man både få hemkört eller serverat direkt vid dörren. Visst, ibland sparar all den moderna tekniken och bekvämligheten mycket tid. Frågan är vad vi i så fall prioriterar när vi får tid över? Här kommer några superenkla knep som vi tycker att alla borde ta fasta vid och åtminstone förbättra:

Tips på hur du kan öka vardagsmotionen

 • Stå upp vid skrivbordet och jobba. Det där höj och sänkbara skrivbordet kommer definitivt sparas in på lägre sjukkostnader i framtiden.
 • Cykla eller gå till ditt jobb/skola.
 • Ta en promenad på lunchen.
 • Ta trapporna istället för hissen.
 • Promenera och köp hem maten om det handlar om mindre inköp.
 • Boka upp dig på träningspass eller bestäm träff i spåret med en vän, det ökar garanterat chanserna att du kommer iväg.
 • Hitta på egna regler. Innan du tar något ur kylskåpet så ska du har rört på dig en stund. Kanske några armhävningar eller några knäböj eller varför inte köra några enkla rörlighetsövningar?
 • Sätt upp ett dagligt mål med steg som du och kanske din familj ska nå. Du kan när som helst haka på Hälsoboostens utmaning med 10 000 steg per dag, kika in här för mer info!

Kram Sara

Annons

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar