Annons
Annons

En hälsosam semester del 2- Träning


I måndags skrev jag om hur man kan gå tillväga för att fortsätta äta på ett bra sätt på semestern. Idag tänkte jag ge lite tips om hur man kan få till sin träning på semestern.

Sommaren och semestern är ett utmärkt tillfälle att komma igång med träningen och en mer hälsosam livsstil. På semestern har vi mer tid till att träna, tid att laga bra mat, tid att öva in nya vanor inför hösten. Många gånger har man mer energi till träning på sommaren då det är ljust ute. Ett annat stort plus att det är väldigt lite folk på gymmet så man slipper trängas ;-).

5 tips för att möta hösten i bra form, pigg och stark!

Träna på morgonen– innan familjen vaknat och dagens alla aktiviteter startat. Jag tycker om morgonträning då den blir av. Så lätt att träning man tänkt att göra under dagen skjuts på då det kommer andra saker som prioriteras och helt plötsligt har dagen gått och man har missat chansen att hinna träna.

Annons

Sätt upp rimliga mål. Om du tänker dig 5 dagar i veckan och bara får till 3 så kommer du känna dig missnöjd.  Bättre då att bestämma dig för 3 gånger och få till 3 träningar och känna dig nöjd med det. Det är en viktig känsla att få känna sig nöjd!

Delta i barnens lekar och aktiviteter. Spela fotboll, delta i vattenkrig se till att öka på din vardagsmotion.

Om du vet med dig att du ska äta onyttigt på kvällen så se till att träna innan. Inte för att maten kommer kosta mindre kalorier utan för att kroppen lättare kan hantera socker om man tränat innan. När man äter socker så får man en blodsockertopp som följs av ett insulinpåslag. Insulinet hjälper till att lagra in blodsockret, glukos in i muskelcellerna. Man kan säga att insulin fungerar som en nyckel som låser upp en dörr in till cellen så det kan tas om hand och lagras inne i cellerna. När man har tränat så står alla dessa dörrar lite på glänt även utan insulin så då lagras sockret lättare in i cellerna och gör mindre påverkan på blodsockret. Så ska du äta onyttigt så träna innan, så gör du kroppen en tjänst.

Boka in dina träningar i familjekalendern och berätta för din familj att det är viktigt för dig att få träna. Om man bara planerar in träningen i sitt egna huvud utan att kommunicera med resten av familjen så blir det svårare att få tid till träningen. Genom att boka in din träning i kalendern så som man gör med barnens aktiviteter, så visar du att din träningen är viktigt för dig och då blir den av.

Du kan välja att komma i form till hösten eller redan vara i form till hösten. Vilket väljer du? Valet är helt ditt eget! Du måste bara bestämma dig.

Tänk vad skönt att i år möta hösten i bra form, pigg och stark!

Nästa vecka kommer jag ge lite tips på bra strand och picknick mat.

Kram
Louise

 

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Just nu får du mer än 50% på Hälsoboosten START  för Måbras läsare med rabattkoden BOOSTYOURSELF

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar