Annons
Annons

Det är ens förbannande skyldighet att äta mellanmål


mellis

Jag vågar påstå att de allra flesta som känner mig skulle beskriva mig som en glad och positiv person. Jag är nästan aldrig på dåligt humör och har lätt att se positivt på saker och ting, glaset är halvfullt och jag gör lemonad om jag får citroner. Men detta gäller bara under vissa specifika premisser.

Annons

Detta gäller bara så länge jag får mat på regelbundna tider. Om det går mer än 4h mellan mina måltider då blir jag som divan i Snickersreklamen, minns ni henne? Då vill min man ta ut skilsmässa och mina barn flyttar hemifrån. Jag blir helt enkelt en ganska otrevlig person när jag blir hungrig. Denna förvandlingen sker så fort klockan passerat 4h och 1 minut.

Det är på grund av denna anledningen som jag bestämde mig för att när jag skaffade barn att jag aldrig skulle hämta dem hungrig. Det är helt enkelt min förbaskade skyldighet att vara på så bra humör som bara möjligt när jag hämtar dem. De har ju slitigt, presterat och jobbat hela dagen lång på förskola och skola och är oftast rätt så trötta.

Jag tror att även om man inte är så känsligt för hunger som jag är, så skulle bra många konflikter kunna undvikas om man som förälder äter ett mellanmål precis innan man hämtar barnen. Då skulle man på ett bra mycket bättre sätt orka med trötta barn som söker uppmärksamhet och behöver hjälp med påklädning och vill bli burna ut till bilen.

Om man äter ett mellanmål på eftermiddagen så får man även extra energi och ork till att laga bra mat när man kommer hem. Man känner inte att det måste gå megasnabbt utan man kan ge sig tid till en vällagad middag. Istället för makaroner och köttbullar orkar man kanske laga kyckling och rotsaker i ugn.

Mellanmål blir en win win för alla inblandade helt enkelt.

Så om inte för din egen skull, så för din omgivnings skull- ät eftermiddagsmellanmål!

Kram Louise

_DSF6560

Ps. Vill du få tips på bra mellanmål? Köper du Hälsoboostens abonnemang ingår massa hälsosamma och goda recept 🙂

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar