Annons
Annons

Dag 1- Hälsoboosten challenge CORE!


Wohoooo!!! Helt fantastiskt, dag 1 på vår utmaning och vi är över 1500 personer som tillsammans kommer att köra vårt core-program under hela november.

Vi kommer självklart bjuda på både tips, inspirerande läsning och en massa pepp längs vägen. Se till att gilla Hälsoboosten på Facebook och följa Instagram och bloggen varje dag för att ta del av allt spännande material som kommer dyka upp. Tagga gärna era bilder med #Hälsoboostenchallengecore och #Hälsoboosten så hittar vi er ute i vimlet.

Annons

Idag kör vi alltså första dagen på vår core-utmaning. Här nedan hittar ni tider och antal repetitioner som ska utföras av respektive övning.

Dag 1

15 sekunder planka
9 sekunder sidoplanka (9 s på varje sida)
8 crunches/sit ups
8 mountain climbers (8 st på varje sida)

  • Tänk på att aktivera bålen och försöka ha en rak och fin kropp som varken hänger eller säckar ihop under tiden du utför plankan.
  • Crunches kan se ut på lite olika sätt. Antingen går man hela vägen upp som Louise gör i filmen eller så lyfter man endast skulderbladen lätt från marken och når ungefär halvvägs upp. Händerna kan vila vid öronen.
  • Mountain climbers är en övning som en del har svårigheter med pga av begränsad rörlighet. Ställ dig i en position med händerna axelbrett och fötterna i golvet. Även här ska du sträva efter att ha en rak och neutral hållning. Sen för du knät mot armbågen. Försök att få träff på armbågen eller över. Står det 8 repetitioner i programmet ska du alltså göra 8 per sida så att det totalt blir 16 stycken när du räknar. Klarar man ej alla i ett svep så tar man en paus och fortsätter igen tills alla repetitionerna är avklarade.

Här nedan ser ni hela månadens träningsschema:

Hälsoboostens kost och träningstjänst

Vi är extra glada att många av er valt att även gå med i Hälsoboosten kost och träningstjänst online. Som medlem får du helkroppsträningsprogram för gymmet eller hemmet, en webbaserad träningsdagbok, massor av recept, inspiration, hälsotips och kostråd. Vi VET att man kan leva hälsosamt utan varken pekpinnar eller tråkiga dieter. Vi förespråkar ett sätt att träna, äta och leva utefter som är hållbart livet ut. Det är först när du gör förändringar som du klarar av att bibehålla som du verkligen kommer få ett långsiktigt hälsosamt liv. Så vill du maxa november månad och ligga steget före när julledigheten kommer…klicka då hem Hälsoboosten START för 30 dagar (pris 295 kr) eller START+POWER för 12 månader (pris 695 kr). Mer info på vår hemsida: www.halsoboosten.se

Lycka till!
Kramar Sara och Louise

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar