Annons
Annons

Coreträning är superviktigtOm du tänker att din kropp förhoppningsvis ska hålla i 80-100 år och klara av både tung belastning av olika slag, kanske bära på ett barn, arbeta, träna och sitta statiskt på en stol eller i en soffa. Då inser man ganska snart att det krävs en stark kropp för att inte få värk i rygg och andra delar av kroppen. Att bygga en stark core, alltså mage och rygg är otroligt viktigt i såväl vardagen som vid olika typer av träning. 

Annons

Vi har under november valt att fokusera extra mycket på vår core. Vissa av er har antagit vår utmaning under 30 dagar som ser till att vi faktiskt ger vår mage och rygg lite extra träning och kärlek. Men det finns fler saker att tänka på som verkligen kommer att göra skillnad…

  • Stå upp och jobba så mycket som möjligt. En rad olika forskningsrapporter visar vilka enorma hälsofördelar man får utav att lyfta på baken från stolen och soffan.
  • Sträck på dig och tänk på din hållning. Att sitta med en hängande hållning frestar väldigt mycket på rygg och nacke.
  • Tänk på din hållning när du lyfter t.ex matkassar och tunga väskor. Aktivera magen och försöka att spänna bålen.
  • När du tränar och springer är det extra viktigt att aktivera din bål. Har du en stark kärna så är risken för skador betydligt mindre.

Vi hoppas att du hittar både inspirerande träningspass och läsning här på bloggen. Det går självklart fint att köra vår coreutmaning vilken månad som helst. Träningsprogrammet hittar ni här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar