Annons
Annons

Borrelian har gjort mig tacksam och ödmjuk


En morgon i oktober vaknade jag upp och hade enorm värk i min högra arm. Det gjorde så ont så jag kunde inte dricka mitt te, vikten av temuggen var för stor. Jag gick ifrån att ena dagen vara helt smärtfri träna 5-6 pass i veckan till att ha konstant värk och en obrukbar kroppsdel. Sagt och gjort, jag tog bort alla övningar som belastade armen, flyttade över musen till vänster sida och sökte sjukvård. Jag genomgick laser, akupunktur, antiinflammatorisk kur, stötvågsbehandling- inget hjälpte. Runt jul började jag känna mig svag, min upplevelse var att jag inte kunde syresätta mig. När jag sprang så bara kroppen dog. Min prestationsförmåga gick ner och jag var enormt trött. För varje pass jag gjorde blev prestationen sämre och sämre. Återigen bestämde jag mig för en förändring och  minskade ner min träningsvolym, la till extra vilodagar. Inget hjälpte. Kroppsdelar började domna, mitt minne blev försämrat och jag tappade ord.

Annons

Att känna att det man älskar mest här i livet inte längre är kul, det är riktigt tufft. I mars grät jag mer eller mindre efter varje pass, frustrationen var enorm. Alla blodprov man gjorde visade fantastiska värden, det enda som var avvikande var att jag syresatte mig dåligt, allt annat såg normalt ut.

En onsdagsmorgon mitt under ett pågående pass fick jag nog, jag lämnade mitt i och bara sket i allt. Känslan av att träningen gjorde mig sämre var för svår. Jag bestämde mig att vila helt och hållet i 2 veckor av rädsla för att helt tappa all träningsglädje.

För exakt 14 dagar sen fick jag svar på de senaste blodproverna som tagits- det visade sig att jag var borreliapositiv. En sketen liten fästing hade infekterat mig. Inte var dag man firar att man har borrelia, men glädjen över att man äntligen hittat något som också går att behandla var stor. Jag påbörjade direkt en antibiotikakur och blir långsamt bättre. Jag har kvar en hel del symptom men jag blir lite lite bättre för varje dag.

Resan tillbaks kommer vara tuff och ta lång tid men första målet är att jag ska bli lika stark som innan sjukdomen. Har en rejäl och lång backe upp tills dess, men känner att jag nu äntligen kan fästa blicken, titta upp och se målet. Från att bara bli sämre och sämre känner jag att jag blir lite starkare för varje pass. Jag kan nu äntligen börja belasta armen och kroppen. Jag känner ett välbekant pirr i magen av glädje när jag tränar, en känsla jag verkligen saknat.

Idag kunde jag stå på händer igen, göra en chins och hålla i en skivstång igen- som jag har längtat.

Att bli sjuk, att tappa säkert minst ett år i träningen är fruktansvärt tufft men gör att man blir oerhört ödmjuk och tacksam för att ha en välfungerande kropp. Att man inte tar något för givet och lär sig fira alla små delmål.
Idag kunde jag pressa10kg med min högra arm, det är för mig en flugvikt men tyngre än jag kört med på 7 månader. Jag blev så glad så jag nästan började gråta. Så istället för att gräma mig över att vikten är så låg, väljer jag att känna glädje och se det som ett steg framåt. Även fast steget är litet så är det för första gången på väldigt länge ett steg framåt istället för som tidigare ett ytterligare steg bakåt. Att välja att leva livet här och nu är en devis som jag försöker leva efter och orden har den senaste tiden blivit ännu viktigare för mig. Man vet verkligen aldrig vad man kan drabbas av och livet sker här och nu, inte sen och imorgon utan i just denna sekund, så ta vara på livet.

LEV LIVET HÄR OCH NU!

Kram Louise

 

Sofia fick hjälp av Hälsoboosten: Äntligen håller jag vikten!

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Så här gjorde vi!

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Just nu får du en månads medlemskap på köpet – och blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka!

Läs mer här!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar