Annons
Annons

Är ditt mål beach 2018?


Samtidigt som vårens första solstrålar börjar värma våra vintertrötta kroppar bestämmer du dig för du ska vara i form till sommaren. Du vill känna dig sund, stark och bekväm i din kropp. Dina ohälsosamma trivselkilon ska bort.

Annons

Med dessa mål satta går du till gymmet och köper ett kort. Du åker in till stan och införskaffar nya träningskläder, snabba lite för dyra skor och maten som kommer behövas under veckan. Nu är du taggad och förbered till tusen, du är helt övertygad om att du denna gång kommer lyckas med att nå dina mål.

De första veckorna flyter på bra, du känner dig starkare och piggare än tidigare och visst sitter väl byxorna redan lite lösare i midjan? Du har en skön känsla i kroppen och målet finns inom räckhåll.

Detta håller i sig ända tills du stöter på de där kompisarna som med lite misstro i rösten ifrågasätter vad du håller på med. Som lockar dig till att äta saker du egentligen inte vill, som tycker du är supertråkig som tackar nej till vinet och prioriterar din träning dagen efter. De som inte tror på dig och som inte stödjer dig till att uppnå dina mål. Detta får dig såklart att börja tvivla på dig själv, man vill ju inte vara tråkig. Klart man kan hänga med ut och ”bara” ta en öl. Inte heller vill man tacka nej till efterrätten när man blir bjuden på middag och kompisen har ansträngt sig och bakat. Ett tillfälle blir till två och strax är man åter i gamla vanor och hjulspår. Ens gamla livsstil har kommit ikapp en, de nya vanorna är som bortblåsta.

Det sägs att vi är ett genomsnitt av våra fem närmaste vänner. Omger man sig med vänner som lever ohälsosamt är det större risk att man själv lever likadant. Om ens närmaste är överviktiga är det stor sannolikhet att man själv har lite extra kilon som man bär runt på. Anledningen är ju såklart för att man till stor del delar en mer ohälsosam livsstil.

Att livsstilen smittar av sig till personer man har runt omkring sig kan var på både gott och ont. Om man har polare som ringer och frågar om man ska hänga med till gymmet på lördag förmiddag, som bjuder en på bra mat och som utan problem kan umgås över en kopp te istället för ett glas vin. Ja då ökar chanserna att man själv lever hälsosamt, äter bra mat och tränar.

Har man satt upp ett mål som man vill uppnå måste man ibland städa lite bland sina vänner. De som inte stödjer din nya livsstil och dina val och prioriteringar är kanske inga vänner som du bör ha runtomkring dig. Se till att du omger dig med folk som stärker dig och inte sänker dig.

Gör man en större livsstilsförändring så är det inte alltid så lätt för ens omgivning att hänga med på vad som sker om man inte berättar det för dem. Var tydlig inför dina vänner vad det är du kommer kräva av dem, hur du vill ha det. Med lite tur kommer kanske någon av dina närmaste vänner ta efter och göra samma förändringar. För som sagt, en hälsosam livsstil sprider sig till de man har runt omkring sig och även du är ju en del av någons fem närmaste vänner.

Kram Louise

 

 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar