Annons
Annons

Bästa tipset för viktminskning-lämna aldrig hemmet utan ett mellanmål!


Tänk på att aldrig lämna hemmet utan att ta med dig ett mellanmål. Även om du tänker att du endast ska ut ett kortare ärende så ska mellanmålet med, detta för att undvika att du blir hungrig och hamnar i en situation då du gör dåliga val så som godsaker och tomma kalorier. När du lämnar hemmet tar du med mobil, bilnycklar, plånbok och mellanmål! Ett bra mellanmål innehåller proteiner, kolhydrater, fett och något grönt (så som grönsaker, frukt eller bär). Ett enkel mellanmål är ju kvarg/keso med frukt eller bär och 5-7 nötter/mandlar till. En frukt och ett ägg är ett annat enkelt och välkomponerat mellanmål. Mina egna favoriter är Riskakor med jordnötssmör och banan, kesoplättar eller kvarg/keso pimpad med olika topping är goda och bra mellanmål. Våga testa lite olika mellanmål så du inte äter dig trött på ett och samma mellanmål.

Annons

Det är ju inte så att det är farligt att bli hungrig. Men det är osmart. När det går för lång tid mellan måltiderna är det lätt hänt att man blir utsvulten och gör osmarta val, man käkar en snickers när man tankar, man tömmer skafferiet när man lagar mat. Man stoppar i sig sådan man annars inte skulle stoppat i sig. Alternativt man överäter lunch eller middag när man väl äter.

Genom att äta mellanmål som undviker man bägge dessa fallgroparna och det är lättare att uppnå en viktnedgång.  Just mellanmålet är lösningen för rätt så många, inte alla, men många.

Mellanmålets syfte är att transportera dig mellan huvudmålen, du ska alltså inte äta dig mätt på ditt mellanmål, utan det ska var ett mindre mål som ska ligga mellan huvudmålen – ett mellan mål 😉

Kram Louise

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar