Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Äta för prestation istället för utseende- att gå från Fitness till Crossfit

  17 februari 2017


  Photocred: Seth Janson, BODY magazine

  Efter 15 år inom fitnessbranchen packar nu Pia Jansson ner bikinin och lägger klackskorna på hyllan. Pia har älskat poseringen på scenen, gillat uppmärksamheten och alla härliga människor hon träffat under tävlingarna. Men myntet har också haft en baksida. Alla år med dieter sliter hårt på både kropp och knopp och droppen som fick bägaren att rinna över var när hon inför EM 2017 fick höra att hon måste bli ännu hårdare fastän hon var i grymt bra form. Då kände hon att det inte längre var värt allt jobb och slit.

  Annons

  Strålkastarljuset hann knappt släckas innan Pia fick upp ögonen för Crossfit. Med en bakgrund inom friidrotten och athletic fitness så var steget över till Crossfit inte jättestort. Redan vid den här tiden förra året deltog Pia i Crossfit open då hennes syster anmälde henne. Utmaningar är nämligen inget Pia bangar så hon antog utmaningen utan att tidigare tränat Crossfit. Hon kände redan då att hon saknat gemenskapen, fokus på prestation istället för utseende och älskar känslan av att vara grön och ha mycket att lära.

  ”Att tidigare tränat enbart för att bli snygg till att träna för att jag ska bli mer funktionell är något jag verkligen uppskattar med Crossfit.”

   

  Pias tips till dig som vill tävla i fitness:

  1. Du måste gilla att träna och träna och träna
  2. Du måste gilla att äta
  3. Du måste vara enveten
  4. Du måste ha kunskap om vad som krävs för att gå upp på scenen
  5. Du måste ha kapital, det kostar att tävla
  6. Du måste ha fokus på prestation mer än utseende

  ”De bästa atleterna är de som hållit på med andra sporter, gärna lagsporter, som är vana att bli coachade och prestera fastän mjölksyran sprutar ur öronen”

   

  Fem fakta om Pia:

  Tävlat i Fitness på elitnivå sen 2001

  Gillar att äta

  Har lätt att bygga muskelmassa

  Gillar inte att gå på diet

  Vill bli grym på snatch och att gå på händer

   

  Kram Louise

   

  knapp4

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar