Annons
Annons

6 nyttiga mellistips till sportlovet


Sportloven har nu dragit igång i Sverige på vissa håll och många kommer garanterat spendera mycket tid utomhus med olika aktiviteter. Även om både vi vuxna och barn är mer aktiva så tenderar vi att under semestern äta sämre och stoppa i oss mer godis och snacks.

Annons

Dessvärre är inte den typen av ”mat” något vi håller oss nöjda och glada på utan får istället en snabb energikick för att sedan bli orkeslösa och trötta. Vi tänkte därför tipsa om 6 smarriga mellistips som passar hela familjen. Extra plus för att de går att förbereda hemma och ta med ut på äventyr. Hoppas ni hittar era favoriter!

6 nyttiga mellanmål

1. Supersmoothien som är min dotters favorit. Innehåller ägg vilket ökar upp proteinhalten och gör att man håller sig mättare längre.

2. Proteinvåfflor är perfekt att ta med och äta kalla med lite sylt eller bär på. 

3. Mellanmålsmuffins är ett smidigt alternativ som känns mer som fika än mellanmål. Innehållet gör dock att de mättar bra och funkar att plocka fram från frysen när det är dags för utflykt.

4. Microkladdkaka är allra godast när den är nygjord, kanske lyxar ni till frukosten och bjuder på kladdkaka :o)

5. Kesoplättar smakar ganska likt vanliga plättar men mättar betydligt bättre tack vara att de innehåller keso. Vill man få bort kesobitarna så går det fint att mixa smeten innan man gräddar plättarna.

6. Ris à la malta utan fet grädde och socker blir helt plötsligt et toppenbra alternativ som mellanmål eller frukost. Gör gärna en större sats då den kan stå i kylen några dagar. 

Önskar er en riktigt härlig sportlovsvecka!
Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar