Annons
Annons

6 anledningar till att konditionsträna


Vi vet alla att träning är bra för både knopp och kropp, men vad som verkligen händer på insidan är det inte alla som har koll på.

Om alla förstod hur fantastiskt smart det är att höja pulsen några gånger i veckan och verkligen gjorde det så hade vi förmodligen haft betydligt mindre sjukfrånvaro i samhället, mindre depressioner och stressrelaterade sjukdomar samt betydligt färre hjärt och kärlsjukdomar som är kopplade till övervikt.

Annons

Så om du tappat motivationen till att röra på dig, läs i så fall det här och se till att börja konditionsträna redan idag.

6 anledningar till att konditionsträna

 • Hjärnan

  När pulsen går upp så ökar blod och syresättningen till hjärnan som i sin tur förbättrar minnet och koncentrationsförmågan. Man bromsar även hjärnans åldrande och stimulerar bildandet av nya hjärnceller.

 • Skelettet

  Stärker skelettet och minskar benskörheten (ökar bentätheten)

 • Hjärtat

  Stärker hjärtat och lungorna. Minskar riskerna för högt kolesterol, högt blodtryck och hjärtinfarkt.

 • Sömnen

  Du sover bättre och kroppen får viktigt återhämtning. Det är under just vilan som musklerna byggs upp.

 • Stress

  När vi blir stressade ökar nivåerna av hormonet kortisol i blodet vilket i det långa loppet kan bryta ned hjärnan. När vi tränar ökar också kortisolnivåerna, men efteråt sjunker de till en lägre nivå än innan. Ju mer vi tränar desto mindre ökar kortisolet – och desto mer sjunker nivån efteråt. Flera studier har det senaste tiden publicerats där man visar att just löpning är en av de bästa ”stressmedecinen”. Det både förebygger och minskar stressnivåerna i kroppen.

 • Utseendet

  En bonus för många är även det estetiska, kroppen omfördelas, muskler framhävs, midjans mått krymper och vi blir helt enkelt snyggare nakna, ha ha.

Kram Sara

Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

Så här gjorde vi!

Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

Läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar