Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  5 tips för ett hälsosammare sportlov

  9 februari 2017

  Nästa vecka, vecka 7 startar sportlovsveckorna igång i Sverige. För många innebär sportlovet olika typer av aktiviteter där jag skulle gissa att skidåkning ligger ganska högt upp på listan. Men oavsett om man är hemma och gör kortare utflykter eller om man tillbringar en hel vecka i fjällen finns det lite tips för att veckan ska bli mer hälsosam.

  1: Fysisk aktivitet

  Oberoende av vad ni hittar på så försök få till någon typ av fysisk aktivitet varje dag. Gärna utomhus, passa på att vara ute mitt på dagen. Något som kan vara svårt att få till de veckor som man jobbar. Häng på barnen på deras lekar och aktiviteter.

  2: Packa ner bra mellanmål

  När man är på resande fot kan det vara riktigt svårt att få tag i bra mellanmål. Är man i fjällen blir det lätt att man tar till kexchoklad och godis. Detta ger varken näring eller speciellt långvarig energi. Tips är att ta med sig egengjorda energibollar eller bars. Har ni inte testat dessa supergoda bollar så är det ett måste :-).

  3: Egen matlåda

  Är man i fjällen eller ute och kör så skulle jag säga att det är riktigt svårt att få tag i hälsosam mat. Många gånger är det panerat, friterat, mos och väldigt lite grönsaker som erbjuds. Tar man med sig egen lunchlåda sparar man in både pengar och kalorier plus att man får i sig bättre näringsämnen och i regel färre kalorier

  4: Välj din njutning

  När man är ledig och har semester vill man ju gärna unna sig och mysa lite extra. Vilket man ju absolut kan göra. Här skulle jag vilja att man är lite aktsam, se till att det du väljer är 100% njutning för dig. Släpp inte på alla rutiner utan det du stoppar i munnen ska vara värt sina kalorier, annars får det vara. Ät inte snacks och godis bara för att, du kanske inte alls gillar det. Men ett gott glas vin till maten är kanske det bästa du vet, välj då det och inte godiset.

  5: Umgås med folk som ger dig energi

  Omge dig med folk som du gillar och som ger dig energi, umgås inte bara för att det förväntas av dig. Är du inte sugen på en vecka tillsammans med släkt så kanske du ska välja något annat. Det är stor skillnad på hur olika människor påverkar oss. Umgås med de som tar fram det bästa hos dig, som får dig att känna dig stark och energifylld.

  Annons

  Vi önskar er alla som kommer ha sportlov en hälsosam och skön semester

  Kram Sara och Louise

  knapp4

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar