Annons
Annons

100% njutning för själen


Både jag och Louise har ett måtto när det gäller kosten som blivit lite av vårt mantra i livet. Det du väljer att äta eller dricka ska antingen vara 100% bra för kroppen eller 100% njutning för själen. Ställer du dig den frågan innan du stoppar något i munnen kommer du garanterat att göra bättre och mer medvetna val. Här nedan kommer några exempel på tillfällen och olika val du kan göra baserat på 100% njutning för själen.

Annons

Lördgasgodis- Välj 10 bitar som är de godaste du vet. Skulle du fortsätta äta efter 10 bitar så njuter du garanterat inte lika mycket och du har förmodligen även tappat lite av smakenupplevelsen.

Alkohol- Köp hem det absolut godaste vinet istället för en baginbox för samma peng. Välj hellre att dricka ett glas riktigt gott vin än flera halvbra där glas nr 2 och 3 slinker ner av bara farten.

Kalas och fest- Blir du bjuden på kalas eller fest. Välj i så fall enbart att ta av kakan eller tårtan som du verkligen älskar. Serveras det något som du inte tycker är 100% njutning, tacka då nej. Du behöver aldrig äta för någon annans skull.

Ställ dig gärna frågan nästa gång du öppnar skafferiet hemma eller på jobbet, är det du funderar på att äta verkligen 100% bra för kroppen eller 100% njutning för själen?

Ha en fin dag!
Kram Sara

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar