Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Vintrig grönkålssallad

29 december 2016

Ni har väl inte tröttnat på grönkål? Frågar du oss så är svaret enkelt- NEJ! Är svaret detsamma för er så måste ni testa den här proteinrika vintriga grönkålssalladen.

vintrig grönkålssallad

Faktum är att jag sen i somras frossat i grönkål sen jag testade att odla min egen i trädgården. Måste säga att det blev lite av ett ”halleluja moment” när grönkålen fullkomligt exploderade i odlingslådorna. Vad jag missade var dock att täcka över kålen med nät…ett riktigt nybörjarfel kan man kalla det. För där stod mina meterhöga grönkålsplantor och var i slutet av sommaren fulla av kållarver. Så tyvärr är det den köpta varianten jag bär hem vecka efter vecka.

Annons

Tänkte bjuda på en enkel sallad som faktiskt blev en riktig favorit. Supergott att blanda i tonfisk eller varmrökt lax om man inte vill hålla den helt vego.

Ingredienser:

Grönkål (wookad)
Kikärtor
Quinoa
Valnötter
Äpple
Plommontomater
Morötter

Gör såhär:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen (ca 10 min). Woka grönkålen i lite kokosfett i stekpannan. Om du vill går det fint att även lägga ner kikärtorna och morötterna. Dela alla ingredienserna och vänd sen ihop allt i en stor skål eller som jag gjort på ett gigantiskt fat. Ringla över lite balsamvinäger och njut!

Kram Sara!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/nu-bloggar-vi-pa-mabra/