Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Vill du gå ner i vikt? Då kanske inte hälsosam mat är rätt väg för dig.

  27 mars 2017

  Om du vill gå ner i vikt så är det egentligen bara en sak som gäller, och det är att du gör dig av med mer energi än vad du stoppar i dig. Du måste hamna på ett energi/kalori underskott helt enkelt.

  Idag är det många som bakar eller väljer mer hälsosamma varianter på efterrätter och godsaker, rent näringsmässigt är det ett väldigt bra val. Att istället för en delicatoboll/chokladboll välja en rawfoodboll gjord på exv dadlar, nötter och kakao är toppen om ens enda syfte är att maximera näringsinnehållet i det man väljer att äta. Men det som många missar är att även rawfoodbollen är väldigt kaloririk. Att något är hälsosamt och utan vitt socker innebär inte per automatik att det innehåller få kalorier, utan ibland till och med tvärtom. Inte heller helt ovanligt att man gärna äter lite extra av det hälsosammare alternativet då det ju är så ”hälsosamt”.

  Annons

  Naturella nötter är ju något som vi alla veta innehåller bra och hälsosamma näringsämnen. Om man till exempel på lördagskvällen väljer en skål med cashewnötter istället för lördagsgodiset så gör man ett hälsosammare val då nötterna innehåller en massa bra fetter, inga färgämnen och vitt socker. Det som många däremot glömmer är att nötter är bland det mest kaloririka livsmedlet vi har. Skålen med nötterna kommer kosta mer kalorier än skålen med samma mängd godis, något många missar.

  Nu är det ju inte så att jag på något sätt vill uppmuntra dig till att istället för de näringsrika och hälsosamma alternativen som nötter och rawfoodbollar ska välja delicatobollar och godis. Utan det jag vill är att göra dig medveten om att de hälsosamma alternativen många gånger innehåller mycket kalorier. Det är nämligen lätt att man lurar sig själv och äter mycket då det ju är hälsosamt. Men kom ihåg att hälsosamt inte automatiskt innebär få kalorier.  Är ditt mål viktnedgång så är det inte alltid det hälsosamma valet som är det givna alternativet. Det är summan av kalorier som spelar roll för en viktnedgång.

  Kram Louise

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar