Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Vi ger dig fyra tips hur du får en hälsosammare familjevardag

  23 maj 2017

  Att tiden inte räcker till. Att man inte vet vad man ska laga till middag. Att man har barn som bara vill äta pasta och köttbullar. Att det är mycket tjat i samband med måltiden. Detta är vanligt i många familjer men går enkelt att undvika med några enkla tips och på så sätt få till en enklare vardag.

  Planera dina inköp

  Annons

  Skriv en inköpslista innan du åker och handlar och håll dig till det som står på listan. Då ökar chanserna att du får med dig allt hem som du tänkt,
  detta sparar tid och minskar riskerna för spontana inköp av mindre bra och onödiga varor. Se även till att du inte är hungrig vid handling av mat då det är större risk att man köper med sig godis eller annat eftersom det blir svårare att stå emot ett sug.  Titta ner i din vagn, allt som ligger där i kommer du äta upp oavsett vad du intalar dig. Se därför till att det är bra livsmedel. Att ha godsaker hemma som lockar är inte snällt mot dig själv då det kan vara mer eller mindre omöjligt att motstå när suget kommer. Se därför till att planera dina inköp så att du får med de varor du tänkt dig och inte en massa andra spontana inköp.

  Laga mycket mat

  När ni lagar middagsmaten se då till att laga mycket så att det minst räcker till lunchen dagen efter. Tänk på att det tar ungefär lika lång tid i
  ugnen att tillaga 2 st kyckling filéer som 2 kg kycklingfiléer, eller 2 st laxfiléer som en hel laxsida. Genom att laga mycket mat så vinner man mycket tid.

  Buffé- både festligt och trevligt

  Det är ju inte alltid att barn gillar precis samma mat som vi vuxna och för att slippa fastna i ”barnmatsträsket” så kan buffé vara ett smart och trevligt sett att introducera nya smaker. Att servera maten i många små skålar brukar vara mycket uppskattat då barn inte gärna blandar ihop olika smaker utan hellre äter var sak för sig. Att alla plockar ifrån gemensamma skålar gör också att man uppmuntrar barnen till att våga testa nya smaker då de förvånansvärt ofta gör som vi vuxna gör. Buffétänket där man blandar mer säkra kort med nya smaker gör att barnen kommer kunna äta sig mätta på de säkra korten men ändå vågar testa nya smaker. Detta gör middagen till en positiv och trevlig upplevelse vilket är minst lika viktigt för barnet som att få i sig näringsrik mat.

  Laga mat tillsammans med barnen

  Genom att laga mat ihop med barnen och låta dem se och smaka på de råvaror som man har i maten så kommer man dels lära dem att laga mat och de kommer i större utsträckning våga testa nya maträtter. Att barnen får vara delaktiga kommer också ge dem större förståelse och respekt för att det tar tid att laga mat och att det är många moment. Alltifrån att maten ska planeras, inhandlas, tillagas till att disken ska tas om hand. Låt gärna barnen vara med och bestämma veckomenyn och uppmuntra dem till att söka i kokböcker och på nätet efter nya recept att testa. Kanske kommer barnen presentera helt nya maträtter som kan bli hela familjens favoriter.

  Kram Louise

  ps. I vår tjänst ingår en massa härliga recept som passar för alla i familjen! ds.

  Tack vare vår enkla webbtjänst kunde Sofia Ider sluta jojobanta. Med rätt verktyg blir det enkelt och roligt att nå sina mål!

  Så här gjorde vi!

  Nå dina viktmål med Hälsoboosten – börja direkt här!

  Gå ner i vikt med hjälp av vår populära webbtjänst! Vi garanterar resultat annars får du pengarna tillbaks!

  Läs mer här!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar