Annons
Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

Annons

Vem på kontoret kommer leva längst?

6 februari 2017

Vi på Hälsoboostkontoret älskar utmaningar och att tävla. Vi är bägge två riktiga vinnarskallar som älskar att vinna. Därför blev det en självklarhet att vi efter att ha sett Vetenskapensvärld (16/1) att testa och se vem som enligt deras test kommer leva längst. Detta är ju mest en roligt grej. Men helt klart är det mycket som tyder på att ökad rörlighet och god fysik ger en ökad chans till längre livslängd. Och det är ju som med allt annat att ju mer du tränar på något ju bättre blir man och träna är aldrig fel!

Annons

Vem på din arbetsplats klarar testet bäst? Hos oss var det ingen tvekan vem som löste det lättast 😉

Testet i programmet byggdes på en brittisk studie och så här skriver de om programmet och studien på SverigesRadios hemsida.

”Övningen bestod i att de deltagande först skulle sätta sig ner på marken och sen resa sig upp helt utan stöd. Den som inte klarade av det och antingen vinglade eller tog stöd av en hand eller ett knä fick minuspoäng.
Den som kunde sätta sig och resa utan stöd fick 10 poäng. För varje gång man tog stöd fick man ett minuspoäng och vinglade man till gav det 0,5 minuspoäng. Personer som fick 8-10 poäng på övningen ansågs ha större sannolikhet att kunna leva länge”

Psst! Ni har väl inte missat vår utmaning som pågår under februari månad? Om du inte redan har gjort det, häng på!
HälsoboostenChallenge- Träna 15 gånger i februari

Kram Sara och Louise

knapp4

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar http://halsoboosten.mabra.com/ta-battre-matbilder-till-instagram-och-facebook/