Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Varför ska man äta sojabönor?

  2 april 2017

  Jo därför att sojabönan, denna fantastiska lilla böna, är fylld med proteiner. Dessutom fullvärdiga sådana. Ett fullvärdigt protein innehåller alla essentiella aminosyror, det vill säga aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv, men som är livsnödvändiga och som därför måste tillföras via kosten.
  Sojabönan är en baljväxt och släkt med ärtor, bönor, linser, kikärter och jordnötter.
  Att tillföra sojabönor till sin kost är ett bra och enkelt sätt att få i sig bra med protein.

  Annons

  Förutom att man kan äta sojabönan precis som den är, så kan man även äta den form av tofu. Tofu framställs genom att man maler och kokar sojabönan, tillsätter ett koaguleringsmedel, och sedan pressar det till en massa. Tofu har en neutral smak och kan därmed användas till många rätter.

  Både miljön/klimatet och din kropp mår bra av att minska ner på framförallt mängden rött kött och då är sojabönan ett schysst alternativ.

  Tips på hur man kan få in mer grönt i sin kost är antingen att byta ut hela kötträtter till vegetariska alternativ eller att man ”späder ut” kötträtter med mer grönsaker, böner och linser. Det sistnämnda fungerar bäst hemma hos mig. Barnen köper det mer än helt vegetariska rätter, men slutresultatet blir detsamma och vi äter mindre kött per vecka.

  Kram Louise

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar